Jurnalism cetatenesc

„Dulciuri şi vată de zahăr sînt bune în parc, nu în Piaţa Unirii”

Ziarul de Vrancea
23 apr 2012 1154 vizualizări
Unii comercianţi care au închiriat chioşcuri în Grădina Publică şi Piaţa Unirii din Focşani îi cer primarului Decebal Bacinschi şi membrilor Consiliului Local Focşani o derogare pentru a putea vinde şi altceva în afară de sucuri. Comercianţii vor să vîndă şi dulciuri preambalate, popcorn, îngheţată şi zahăr pe băţ. În ce scop şi-ar dori interlocutorii noştri să se folosească chioşcurile din Piaţa Unirii şi din Grădina Publică puteţi afla din sondajul următor.

Nicolae Ferăstrăoarul, Focşani

„Ce au făcut aici pe bulevard e total aiurea. Am umblat prin Europa asta dar nu am văzut în nici un oraş, în centrul oraşului, lîngă Prefectură, să fie chioşcuri în genul acesta. Ce pot face? Un  bar, un chioşc de dulciuri, de ziare, de presă, poate o cofetărie dar fără laborator... dar nu au nici un rost aici. Pe partea cealaltă sînt magazine... acelora le-au luat faţa... Sînt curios cîţi vor plăti cît li se va cere. Chiriile vor fi prea mari. Dulciuri şi vată de zahăr sînt bune acolo, în parc, nu aici. Sau să închidă bulevardul. Eu l-aş întreba pe cel care a venit cu proiectul acesta, cu ideea aceasta: i-ar conveni să se plimbe cu copilul pe bulevard şi i-ar da un dulce... maşinile circulă, copilul mănîncă... cum s-ar simţi?”

Valerica Ferăstrăoaru, pensionară, Focşani

„De frumoase, sînt frumoase dar nu ştiu la ce vor folosi. Şi ca amplasament nu... e păcat. Produse din acestea să fie vîndute în parc. În incinta parcului se merită, că am văzut că au făcut şi acolo chioşculeţe dar aici nu. Ar fi frumos să fie permanent închis bulevardul. Nu cred că ar fi vreo problemă pentru trafic dacă ar face asta. Ar putea fi păstrat centrul frumos pentru turişti, pentru excursionişti, pentru plimbare... Mai avem pînă să ajungem statele civilizate... Dacă nu s-ar fura ar fi bine... Romanul se descurcă şi cu mult şi cu puţin, dar sîntem vînduţi. Nici nu mai ştim pe cine să votăm...”

Ana Maria Istode, elevă, Focşani

„Nu prea am idee nici pentru ce au fost construite. Sînt puse aiurea, nu au nici o legătură cu ce s-a construit acolo... Chestiile alea pustii... nu am idee ce se poate pune în ele.. e foarte strîmt locul... de cafenele e plin şi nici nu prea au bani oamenii. Altceva... chiar nu văd... Şi dulciurile şi sucurile nu merg în orice sezon... plus că ar arăta groaznic. Estetic nu sînt bune... Au şi culoarea aia verde... Au lucrat 4 ani şi nu cred că a ieşit ce trebuia să iasă... nici pe departe pe măsura aşteptărilor.”

Maria, mămică, Focşani

„Indiferent din ce punct de vedere am privi, sînt nepotrivite. Sînt foarte curioasă cum arată acasă la cel care a proiectat toată asta... e de un prost gust desăvîrşit... Nici nu mai are importanţă cu ce le vor umple... Plus că nu cred că va plăti nimeni o chirie exorbitantă - că e plin centru – pentru a vinde sucuri.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Parcangiu
Dacă ne mai decid soarta încă 4 ani aceeaşi din fruntea primăriei, aceeaşi consilieri o să se ajungă să se vîndă în Piaţa Unirii şi răsaduri de roşii, sămînţă de castraveţi, arpagic, sămînţă de varza, la fel cum se vînd pe domeniul public stradal din zona Pieţei Moldovei, fără nici un fel de autorizaţie de la mediu, veterinar, poliţia rutieră si celelalte organe care dormmmmmmmmmmmmm....si se fac ca nu vaddddddddddddddddd.....


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ENCEA IOANA, acum 4394 zile, 4 ore, 48 minute, 31 secunde
FOARTE BINE SA NU MAI FIE ATATA HAOS CAND SE ORGANIZEAZA FESTIVALURILE DIN FOCSANI.TOTI ADUC SPRE VANZARE TOT FELUL DE PROSTII,CEL PUTIN ACESTIA CARE AU INCHIRIAT SPATIILE VOR FACE CEVA FRUMOS.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.