Jurnalism cetatenesc

„Sper ca în această lege să fie prevăzută şi curăţenia de după picnic”

Ziarul de Vrancea
16 mar 2012 876 vizualizări
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic, care prevede că aceasta va putea avea loc doar în spaţii special amenajate, altfel contravenientul riscând amenzi între 100 şi 5.000 de lei. Proiectul de lege are ca obiect prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ generat de practicarea inadecvată a acestor activităţi asupra mediului şi asupra stării de sănătate a populaţiei. Potrivit acestui proiect, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Cum primesc interlocutorii noştri această lege puteţi afla din sondajul următor.

Doina Marcuci, pensionară, Focşani

„Foarte bine! Să se ducă organizat, nu să facă fiecare focul pe unde vrea, gunoaie peste tot… Unii fac grătar lîngă bloc, duminică de duminică… vrei să deschizi geamul, să iei aer, să aeriseşti casa şi îţi intră tot fumul lor în casă... Trebuie  mai multă educaţie... să aibă grijă şi de ceilalţi, nu fiecare cum îl taie capul… nu mai e bun simţ… respect…”

Maria Roncea, pensionară, Focşani

„Şi noi mergeam la grătar în natură... asta era singura noastră distracţie pe vremea lui Ceauşescu, dar parcă nu era aşa nebunie. Pe vremea aia nici nu aveau voie să circule toate maşinile la sfîrşit de săptămînă. O săptămînă circulau cele cu număr cu şoţ, cealaltă cele fără soţ. Şi nici benzină nu se găsea… nu puteai să umbli aşa, toată ziua, bună ziua… Şi aşa era aglomeraţie mai puţină şi pe şosele şi la iarbă verde. Acum parcă au scăpat de sub control toate… Buluc de lume, unii peste alţii, nu auzi nici în cer, nici în pămînt de muzica lor, fiecare dă cît poate de tare, fiecare cu muzica lui… ca la ţigani… ce să zic… Foarte bine să fie o lege care să stabilească nişte reguli.”

Tatiana F., contabilă, Focşani

 


„Foarte corect. Pe mine nu mă deranjează. Am înţeles că în Bucureşti deja sînt amenajate spaţii speciale pentru grătar. E un mod de a proteja natura, spaţiile verzi… Dacă nu sînt suficiente, aşteaptă cu răbdare să se elibereze… Poate nu are acelaşi farmec ca atunci cînd te duci şi te întinzi pe o pătură lîngă pădure dar… e mai sigur… Sper ca în această lege să fie prevăzută şi curăţenia de după. Eu pentru asta aş da amenzi usturătoare. Că fac focul fiecare pe grătarul lui, treacă meargă, dar mizeria care rămîne în urmă e… de nedescris!”

Marius, muncitor, Focşani

„Aşa se practică în occident şi aşa mi se pare corect. Bineînţeles că, înainte de a aplica amenzi, administraţia trebuie să vină cu locurile special amenajate, să nu se întîmple ca la parcări. Nu ai voie să laşi maşina nici aici, nici dincolo, că te amendează, dar parcări nu îţi face nimeni. ”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.