Jurnalism cetatenesc

„Mi-aş dori ceva făcut de acea persoană, să aibă o bucăţică de suflet…”

Ziarul de Vrancea
23 feb 2012 2096 vizualizări
Pe 24 februarie sărbătorim Dragobetele, sărbătoarea iubirii la romani. Cu această ocazie, îndrăgostiţii îşi fac cadouri, declaraţii şi alte manifestări prin care îşi exprimă sentimentele, unul faţă de altul. Cel mai des dăruite în această zi, pentru a transmite dragostea sau măcar interesul faţă de o persoană, sînt florile, bijuteriile, inimioarele de orice fel, cina romatică şi, mai nou, e-mail-ul, sms-ul. Cum sărbătoresc îndrăgostiţii vrînceni această zi sau dacă preferă ei mai mult Dragobetele, decît Valentine’s Day puteţi citi în rîndurile următoare:

Dumitru Samuel, elev, Focşani

„Este ziua îndrăgostiţilor. Voi petrece această zi într-un mod mai special… probabil voi merge cu prietena mea la o cafenea, îi voi face şi un cadou… dar nu m-am gîndit încă la ceva anume. Nu am sărbătorit de Sfîntul Valentin pentru că prefer sărbătoarea romanească.”

Andreea Toma, elevă, Dumbrăveni



„Prefer Dragobetele pentru că este o sărbătoare tradiţională romanească. Nu o voi sărbători anul acesta pentru că nu am prieten. Dacă aş avea prieten, mi-aş dori să primesc ceva făcut de acea persoană, să fie cu dragoste… să aibă o bucăţică de suflet…”

Georgiana Stoica, elevă, Focşani



„Este o sărbătoare foarte frumoasă în care cei îndrăgostiţi îşi manifestă sentimentele unul faţă de celălalt şi încearcă să şi petreacă ziua într-un mod deosebit. Şi Sf. Valentin şi Dragobetele sînt sărbători frumoase şi importante. Nu inimioarele neapărat reprezintă cadoul care arată cel mai bine profunzimea sentimentelor. Cred că ar trebui să dea frîu liber creativităţii şi să facă gesturi pornite din inimă.”

Mirela, elevă, Focşani


„Nu ştiu foarte multe lucruri despre această sărbătoare, gen obiceiurile practicate sau alte informaţii, dar ştiu că este echivalentul Sfîntului Valentin, care este tot o sărbătoare a dragostei, dar una importată. Mi-ar plăcea să primesc doar o floare cu ocazia acestei zile. În nici un caz cadouri costisitoare… nu asta contează...”

Anonim, elev, Focşani

„Nu fac nimic special… chiar dacă am prietenă... I-am făcut cadou de Sfîntul Valentin”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.