Jurnalism cetatenesc

„Autorităţile au acţionat… cum au putut”

Ziarul de Vrancea
1 feb 2012 942 vizualizări
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, prin intermediul Centrului Operaţional Judeţean din cadrul ISU Vrancea, a luat măsura transmiterii avertizării tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Acestea vor trebui să actualizeze evidenţa persoanelor aflate în dificultate, a căror stare de sănătate poate fi afectată de gerul de afară şi să identifice persoanele care locuiesc în spaţii fără încălzire curentă. Totodată, vor verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost, cărora le vor asigura accesul în spaţii adecvate, încălzite corespunzător. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri sînt mulţumiţi de felul în care se intervine, în această perioadă cu condiţii meteo deosebite, puteţi afla din sondajul următor.

Nicoleta Ignat, elevă, Focşani

„La mine în şcoală e foarte bine, e cald, e totul în regulă. Nu ajung greu la şcoală pentru că stau aproape. Mie îmi place şcoala şi nu mi-aş fi dorit zile libere din cauza condiţiilor meteo. Am cîţiva colegi care stau la Milcovu şi nu au reuşit vreo două zile să ajungă la şcoală dar acum s-au deblocat drumurile şi au revenit. Eu consider că oraşul funcţionează relativ bine pentru condiţiile date. Cel puţin aici, în centru, de unde îl văd eu, e totul în regulă.”

Dorel Munteanu, constructor, Focşani

„În oraş nu sînt probleme. Pe la sat, unde drumurile sînt cum sînt, condiţiile sînt cum sînt… acolo poate ar fi trebuit să închidă şcolile pe vremea asta. Aici sînt condiţii. Felul în care arată oraşul depinde în mare măsură de primar şi de oamenii pe care îi are în aparatul administrativ, de felul în care aceştia îşi fac treaba şi aşa mai departe. Este un sistem întreg care trebuie să funcţioneze. Oamenii străzii … sînt mulţi care ar trebui să pună mîna la muncă. Sînt tineri care ar putea să muncească. Cine vrea să muncească găseşte. Eu am fost şi prin Elveţia şi prin Germania dar… ca la noi… nu e pe nicăieri. Nu zic de cei bătrîni, dar cei tineri să fie puşi la muncă... Primarul să facă un cămin de nefamilişti, o clădire pentru oamenii străzii… Nu punem marmură să îşi rupă lumea gîtul, ci facem pentru băieţii ăştia, pe urmă le dăm de lucru: mătură, curăţă zăpada, cîte nu se pot face!?”

Şerban, inginer horticol,  Focşani

„Autorităţile au acţionat… cum au putut. Nu ştiu care este situaţia în şcoli pentru că nu am copii la şcoală... oamenii străzii am auzit că sînt la adăpost… dar de circulat se circulă mai dificil, este adevărat… Este loc de mai bine… E o soluţie şi folosirea oamenilor care primesc ajutor social, dar cred că nu e cazul să ne întoarcem în timp. Consider că societăţile cu care Primăria sau Prefectura au contract pentru deszăpezire ar trebui să fie dotate corespunzător şi să îşi facă treaba. Şi noi, ca cetăţeni, avem responsabilitatea noastră, fără discuţie! Mă refer la înlăturarea zăpezii din faţa casei, din faţa blocului, de pe trotuarul din faţa locului unde ne desfăşurăm activitatea…”

Dumitru, şofer, Focşani

„În oraş nu sînt probleme cu şcolile… probabil se ocupă cineva… Crucea Roşie, de oamenii străzii… dar străzile sînt.. praf! Eu cred că este fie indolenţă, fie vor chiar să ne scoată din sărite. Am înţeles că nu s-au putut curăţa atît timp cît a nins şi a viscolit, dar acum ce scuză mai au? Străzile sînt pline de gheaţă şi zăpadă frămîntată...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

***
În şcoli este foarte frig, copiii stau îmbrăcaţi în clase, oare şi autorităţile suferă de frig la serviciu precum copiii noştri?

Jojo
De ce nu închid şcolile, măcar pentru copiii din clasele 1-4?! Vor întîi să se întîmple cîte o tragedie!

***
Multumim domnule Primar! Un gospodar desăvîrşit. Sper să prindeţi şi al 4-lea mandat să conduceţi muncipiu' pe noi culmi de dezvoltare şi progres.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.