Jurnalism cetatenesc

« Anul trecut l-au huiduit, dar şi merită! »

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 700 vizualizări
Unirea Mică de la Focşani anunţă marea dezbinare, pe fondul nemulţumirilor sociale care au scos mii şi mii de romani în stradă, sătui de măsurile anti-criză luate de guvernanţii de la PDL. Manifestările de 24 Ianuarie din Piaţa Unirii din Focşani, cînd se serbează 153 de ani de la Mica Unire, vor cuprinde un concert de fanfară, muzică populară şi retragerea cu torţe a militarilor, însă se pregăteşte şi un „concert” de huiduieli pentru guvernanţi. La Hora Unirii este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. Dacă interlocutorii noştri îl aşteaptă pe preşedinte şi cum se pregătesc să îl întîmpine în cazul în care acesta va veni puteţi afla din sondajul următor.

Ioana Baciu, pensionară, Focşani

„Nu cred că va veni pentru că nu este autoritar. Dacă ar fi, ar zice:  „Măi, dacă sînt invitat acolo, mă duc!” Măcar să facă prezenţa, dacă în Bucureşti nu a ieşit la nici o manifestare, să vină aici. Anul trecut l-au huiduit, dar şi merită! Cam nu prea ştie preşedintele de necazurile noastre. Într-un fel au făcut bine că au ieşit în stradă, dar nu au făcut bine că au distrus magazine, bănci, staţii. Cred că ştie cum trăiesc oamenii, dar ce să facă la atîta mulţime? El este unul singur şi noi sîntem mii. Chiar dacă vine, nu merg să îi spun nimic. Sînt alţii care o duc mult mai greu ca mine. Să iasă aceia să îşi spună necazurile.”

Ion Cristian, lăcătuş mecanic pensionar, Focşani

„Nu vine! Îi e frică! Ce a făcut în ţara asta… Acum ne-a pus să plătim din nou Sănătatea, după ce am plătit 40 de ani la Sănătate. Oamenii ies, că şi aşa se duc în fiecare seară, dar preşedintele nu vine, vă spun! Ce să îi spunem!? Orice i-am spune… tot nu înţelege. Nu vede că ţara asta s-a dus de rîpă!? Rugămintea mea este să îşi dea demisia! Să plece, să nu-l mai văd! Şi aşa e şi urît…”

Mioara Coman, primitor-distribuitor, Focşani

„Nu cred că o să ajungă, din cauza împrejurărilor care sînt la nivel de ţară. Am auzit că vor merge Antonescu şi Ponta la Iaşi. Eu înclin să cred că nu va avea curajul să ajungă la noi, în Focşani. Sincer, nu sînt dispusă să îl întîlnesc sau să îi spun ceva. Cei care au curaj, trebuie să ducă lupta mai departe. Aşteptăm rezultate ale acestor proteste… este spre binele nostru… sîntem într-o situaţie dificilă toţi…”

Liliana, confecţioneră, Focşani

„Nu cred că vine! Sigur se teme! Chiar dacă ar avea curajul să vină, nu aş vrea să merg să îl întîlnesc. Nu vreau să îi spun nimic… oricum sînt apolitică...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Neon
Unirea e a romanilor. Băsescu e de neam tătar şi se comportă ca atare, fără respect faţă de oameni. Nu are ce căuta acolo. Vrîncenii trebuie să facă tot posibilul ca Satana de Băsescu să nu ne murdărească sărbătoarea.

Dalida
Da' acum stau şi eu şi vă întreb - Voi chiar credeţi că mai vine Băsescu la Focşani pe 24 ianuarie???????? Zău aşa, da' chiar îl credeţi tîmp!!

TRANDAFIR COSTICA
Da’ trebuie să protestăm!? Uitîndu-ne în jurul nostru, vedem numai feţe triste, tristeţea vine numai din cauza neajunsurilor, făcute de cei ce ne guvernează. Oare nu se gîndesc, că lumea nu mai poate să reziste, în condiţiile impuse de Băsescu şi guvernul "Boc"? Cum poate să trăiască o familie compusă din 3 persoane cu un salariu de 1000 roni? Nu mai vorbim de oamenii care nu SE MAI regăsesc nici pe listele şomajului, circa 10.000 în jud Vrancea, acestor oameni li s-a luat şi ajutorul social. E bine, ia de la săraci şi dă la BOGAŢI? Acesta e PDL – ul, acesta e guvernul, condus de cel mai mare pirat al lumii, care taie în carne vie şi nu se uita în jos, la aceşti sclavi(…) De asta ieşim în stradă şi protestăm, protestăm, protestăm!!! PENTRU SĂRĂCIA DIN ŢARĂ! PĂCAT DE ROMANIA, E FRUMOASĂ, BOGATĂ, PROST ADMINISTRATĂ!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.