Jurnalism cetatenesc

„Chiar nu ştiu cum va fi şi ce va fi...”

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 878 vizualizări
De mai bine de o săptămînă sute, mii de cetăţeni din diverse oraşe ale Romaniei ies în stradă şi protestează, îşi manifestă- fiecare în felul lui - nemulţumirea faţă de tot ce e în ţara aceasta. „Demonstraţiile de stradă din România, oricît de diverse motivaţiile şi variate exprimările, sînt un fapt indiscutabil pozitiv.” spune Alina Mungiu Pipidi. Dincolo de toate aspectele, uneori amuzante, alteori groteşti ale acestor proteste, rămîne firesc întrebarea: ce facem mai departe? De ce protestează şi ce îşi propun pe mai departe protestatarii din stradă sau din faţa televizoarelor puteţi afla din sondajul următor.

Marian Dumitrache, tehnician, Focşani


„Nu ştiu cum se va sfîrşi toată povestea asta... Vor ieşi, încă o săptămînă, două, nouă... Şi? Nu cred că vor sensibiliza pe cineva... Şi nici nu ştiu dacă cei mai mulţi ştiu ce vor exact. Aşa, că vrem să avem un trai decent, da, sigur, toţi şi-l doresc, dar concret, cum pot ajunge să îl aibă... e mai greu de spus.”

Anton P., pensionar, Focşani

„Ce să vrem? Ce să vrea toţi oamenii ţării ăsteia decît să scăpăm de ei!? Vrem să scăpăm de ăştia... care ne conduc, să îşi dea demisia, să plece, să îi lase pe alţii! Nu ştiu exact pe cine! Să se facă anticipate şi să iasă lumea la vot şi vom vedea cine va ieşi! Oricine e mai bun decît ăştia care sînt acum, nenorociţii care ne-au omorît de vii!”

Aneta Stan, pensionară, Focşani


„Să îşi dea demisa Băsescu, Boc şi guvernul lui asta vrem! Pe urmă... vedem noi ce mai facem... Să vină alţii care ştiu ce au de făcut. Nu vedeţi că ăştia spun că nu au nici o soluţie? Ne-au nenorocit pe toţi, ne-au luat din pensii, din salarii, din ajutoare, din tot... şi ei huzuresc! Jos cu ei! Şi să le confişte toate averile! Să vină un băiat tînăr care să pună ţara pe picioare!”

George, operator, Focşani

„Aşteptăm să vedem în Parlament dacă se rezolvă ceva... deşi mă cam îndoiesc... Dacă Opoziţia reuşeşte să facă să treacă moţiunea de cenzură ar fi bine... După ar fi alegeri anticipate... Asta se doreşte, nu de asta iese lumea în stradă? Problema va fi pe cine alegem? Revenim la vechea poveste cu răul mai mare şi răul mai mic? Sau îl alegem pe Dan Diaconescu? Cred că reprezintă un real pericol... la cît de... dezorientată este populaţia ţării asteia... Chiar nu ştiu cum va fi şi ce va fi...”

Anonim, Focşani


„Întotdeauna în spatele maselor există manipulatori. Nu neg că sînt în stradă oameni care au ieşit din convingere, că nu e greu pentru oamenii de rînd să simtă cît e de greu să trăieşti în ţara asta, dar partidele politice aflate în opoziţie sigur că trag sfori pentru că e o ocazie bună de a urgenta ajungerea pe scaunele mult dorite. Dacă nu aş trăi aici, aş spune amuzat că le va ieşi pe ochi graba asta... Din păcate nu am speranţe că vor face ceva mai bun, iar nota de plată o achităm noi.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Romanii nu vor altceva decît pedepsirea actualilor guvernanţi şi a preşedintelui „Chiorescu”. Pentru noi nu este important ce vor face cei de la USL cînd vor veni la putere, ci ne interesează strict trimiterea la puşcărie a lui Boc şi a tuturor PDL-iştilor care îl susţin. În timp ce majoritatea cetăţenilor nu au ce pune pe masă, cei de la PDL fac petreceri săptămînă de săptămînă şi îşi achizitionează maşini de lux şi case exclusiviste.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.