Jurnalism cetatenesc

Asta e părerea mea

Ziarul de Vrancea
18 ian 2012 1265 vizualizări
Un vis devenit realitate

Orice vis poate deveni realitate atunci cînd îţi doreşti ceva cu adevărat. Pot spune acest lucru cu inima deschisă pentru că Ziarul de Vrancea este dovada.
Cum aproape nicio facultate de jurnalism din Romania nu îţi mai oferă posibilitatea de a face practică, studentului nu îi mai rămîne decît să bată din uşă în uşă la sediile redacţiilor pentru a deprinde, pe cît se poate, taina scrisului de la marii jurnalişti. Vizibil emoţionată şi plină de entuziasm îmi doream să scriu, să fiu apreciată pentru ceea ce fac, şi de ce nu, cîndva să fac parte din lumea aceea fascinantă a lor, care în acel moment îmi părea necunoscută şi imposibil de pătruns. Nu era pentru prima oară cînd păşeam într-o redactie, însă de data aceasta oamenii erau diferiţi de ceea ce întîlnisem pînă atunci. Nu am mai fost întîmpinată de aceiaşi jurnalişti  posomorîţi, grăbiţi să îşi termine mai repede treaba, care nici măcar nu se uită la tine şi care te tratează de la distanţă, nu de alta, dar îi deranjezi ori se simt în vreun fel ameninţaţi că le poţi lua locul într/o bună zi. Pot spune că Ziarul de Vrancea este a doua mea casă, iar oamenii de aici a doua mea familie, care se pare că sînt  dispuşi să mă “crească” cît mai frumos  pentru a ajunge, aşa cum spun ei, la “Meca Jurnalismului”. Aici am învăţat ce este curajul şi ambiţia de a fi mai bun de la o zi la alta, dar mai ales mi-au dat încrederea că pot realiza lucruri care la început par imposibile. Pagina de Jurnalism Cetăţenesc mi-a oferit şansa de a mă redescoperi, de a cunoaşte poveştile de viaţă ale oamenilor de lîngă mine, de a-i asculta, şi cel mai important, mi-a dat încrederea de care orice student are nevoie la început de drum. Scriu din suflet pentru cititorii mei  şi le prezint viaţa aşa cum e ea, cu bune şi cu rele. Nimic în plus, nimic în minus. Orice ilegalitate şi orice mîrşăvie trebuie scoasă la iveală chiar dacă pe mulţi deranjează. M-am lovit de refuzuri, de antipatii, de răutăţi, de invidii, dar şi cele mai negative comentarii s-au adeverit a fi constructive, iar zilele mohorîte petrecute cu reportofonul şi cu aparatul foto în mînă, aşteptîndu-mi interlocutorii, s-au dovedit a fi frumoase, pentru că satisfacţia unui material apreciat îmi încarcă bateriile.


Lorena Meca – student jurnalism


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
àliòlè, acum 4491 zile, 13 ore, 17 minute, 11 secunde
Acum cinspe" ani erati frumosi tineri si nelinistiti. Si acum este la fel. Citesc atunci cand am ocazia ziarul vostru (pe internet) . Succes!
Dan, acum 4491 zile, 14 ore, 43 minute, 5 secunde
@necuratu : te sfatuiesc, sa o lasi mai usor cu acest "ASALT RITMAT" catre dementa, persistand in remarci fortate ! Ti-ai creat un "fetis", din aceste fraze care se termina cu citeste integral
Liliana Nenciu Blaga, acum 4492 zile, 20 ore, 25 minute, 57 secunde
Subscriu la ce a scris Lorena. Intr-adevar sunt niste oameni minunati!
N.E.CURATU, acum 4492 zile, 22 ore, 39 minute, 34 secunde
Nu credeam ca zece randuri / Viata poate sa-ti cuprinda / Ai talent ,m-ai pus pe ganduri / Da' tot semeni cu Placinta...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.