Jurnalism cetatenesc

„Dumnezeu să îi dea sănătate Regelui!”

Dana Chiorescu
26 oct 2011 1370 vizualizări
Regele Mihai I a susţinut un discurs în Parlament, de la care a lipsit preşedintele Traian Băsescu. Parlamentarii de Vrancea, indiferent de partidul din care fac parte, au apreciat discursul Regelui Mihai I susţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei. În timp ce liberalii fac referire la simpatiile lor monarhiste, social democraţii au criticat lipsa preşedintelui şi a premierului de la eveniment. La rîndul lor, democrat liberalii apreciază discursul Majestăţii Sale, dar se arată surprinşi de atitudinea PSD-ului, care a părut că l-a acaparat pe Rege. Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri discursul Regelui şi absenţa preşedintelui de la eveniment puteţi afla din sondajul următor.

Radu Iancu, inginer telecomunicaţii, Focşani

„Am ascultat discursul Regelui. Nu în totalitate, dar în mare parte da. Mi-a făcut o impresie bună, a fost emoţionant. În condiţiile actuale nu cred că am mai putea fi conduşi de o Casă Regală. Ne-ar trebui multă educaţie pentru asta... După atîtea zeci de ani de comunism... nu. Nu îl condamn pe Rege pentru că a abdicat. Am considerat firească absenţa preşedintelui... sînt în tabere adverse şi mi se pare normal. Stricau atmosfera în sală dacă veneau. Trecea lumea de la aplauze la fluierături.”

Ion Lăcătuş, profesor drd, Bucureşti

„Sigur că l-am urmărit! Mi-a lăsat o impresie deosebită... un moment deosebit... Majestatea Sa a arătat semnificaţia situaţiei Romaniei la momentul actual şi în acelaşi timp a demonstrat că Romania trebuie şi va trebui să meargă pe un drum normal! Este imperios necesar la ora actuală! Mesajul a fost unul către unitate, către civilizaţie... în contextul în care Romania trebuie cu adevărat să se integreze în structurile eropene. După părerea mea, preşedintele Băsescu nu agreează Majestatea sa şi de aceea nici nu a fost prezent. Scuze... s-au găsit, şi în cazul preşedintelui şi al premierului... dar cred că au fost doar pretexte. Populaţia se aştepta la această absenţă.”

Bogdan Cioacătă, elev, Focşani

„Regele Mihai a fost regele Romaniei mai demult şi a fost alungat din ţară. Cred că a fost un rege bun. L-am ascultat la televizor aseară. Cred că ar fi mai bine să fim conduşi de rege. E mai frumos... mai civilizat... sînt oamenii mai educaţi... Ştiu că şi Anglia are regină...”

Anica Ghinea, pensionară, Focşani

„Stau la televizor şi văd tot ce se întîmplă  peste tot, şi la Bucureşti şi peste tot! L-am prins pe Rege... era bine, era foarte bine pe timpul lui... Nu a fost el vinovat că a abdicat! A fost un om iubit de popor, a iubit poporul şi i-a fost credincios! Dumnezeu să îi dea sănătate! Pe mine nu mă mai interesează dacă ţara e condusă de rege sau de preşedinte... cine-o fi, dar să fie bine, şi pentru tineret şi pentru cei în vîrstă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Dr. Any Drollinger
Intr-adevăr, ieri a fost o demonstraţie că se poate să fim respectaţi între noi şi de o lume întreagă, că partidele pot convieţui paşnic şi că merităm un simbol de stat cum este Regele Mihai I. Regele ne-a făcut - chiar pentru o singură zi- mai uniţi, mai motivaţi şi mai patrioţi. Minunat!...

db
(...)Remarc că există şi unii care au considerat că absenţa ar fi peste limitele nesimţirii suportabile. Desigur e ciudat că unii "foşti" au ajuns să dea lecţii de educaţie democratică, dar asta-i viaţa.

Leana
Pt Db -ai la bază ideologia urei, ura clocotitoare, durabile şi pe deasupra eşti şi un mare ipocrit. Am văzut la această manifestare în discurul unor parlamentari multă ipocrizie şi servilism. Cred că regele trebuia sincer respectat...



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
legionarul, acum 4576 zile, 6 ore, 49 minute, 24 secunde
un mare tradator si criminal .trebuia impuscat ptr moartea maresalului antonescu si pentru romanii morti in siberia `
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.