Jurnalism cetatenesc

Cind faci dragoste prima oara simti doar fluturi si catifea

Cristi Irimia
29 mar 2006 981 vizualizări
Cunoscuta actrita focsaneana Adina Andrei a oferit un regal de exuberanta la Teatrul Pastia

Exuberanta, detasare si nonconformism au exprimat cele patru personaje fara nume care au pus in scena piesa semnata de Mimi Branescu, «Flori, filme, fete sau baieti». In fata unei sali arhipline, focsanenii Adina Andrei (25 de ani), Iulian Postelnicu (27 de ani), alaturi de Bianca Alexandra Cristea (29 de ani) si Leonida Doni (28 de ani), au captat atentia prin maniera de interpretare, dar si prin replicile cu care s-au apropiat extrem de mult de public.

Doi tineri de cartier isi fac planuri cum sa abordeze o fata, iar cel experimentat (Leonid Doni) il sfatuieste pe amicul sau (Iulian Postelnicu) sa renunte la artificii complicate de "agatat": "Spune-i, ma, simplu: «Imi placi! Nu-mi placi!..» Ce butoi de pulbere, ce explozie? Flori sa-i duci dupa doi ani, nu acum! Si ai grija: trebuie sa-i spui doua - trei vorbe inainte, altfel e viol".

In alta parte a orasului, doua tinere scolarite se amuza pe o banca, vorbesc despre viata mai putin vazuta din ... asternuturi, iar tipa "versata" (Bianca Cristea) ii explica virginei din piesa (Adina Andrei) ca sexul oral este, la urma urmei, un «Tac-Pac si gata». Timidei noastre ii place de celalalt amic... timid de care aminteam mai sus si cum simpatia este reciproca avem parte de o intilnire incheiata cu o fuga in parc a celor doi, prin tufisurile din spatele unei banci. Concluziile? "Cind faci dragoste prima oara simti doar fluturi si catifea. E simplu. Nu trebuie sa faci nimic. Trebuie doar sa fii acolo!"

De la intilnire pina la casatoriile celor doua cupluri n-a mai fost decit un pas. Acel pas pe care multi tineri il fac in "saptamina oarba", ajungind sa-l regrete. La fel se intimpla si cu personajele noastre, trecerea de la extaz la agonie nefiind foarte rapida, insa extrem de... sigura. Ale tineretii valuri se duc, iar personajele noastre se regasesc in final pe aceeasi banca de la inceputul piesei. Printre lacrimi si regrete, concluzia e mai simpla decit s-ar crede: "Viata merge inainte!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.