Jurnalism cetatenesc

„I-a trecut vremea!”

Dana Chiorescu
15 sep 2011 1199 vizualizări
Pe fondul situaţiei încălzirii oraşului Focşani pentru iarnă, care este cea mai proastă din ultimii ani, primarul Decebal Bacinschi afirmă că este descurajat să mai candideze la primărie în 2012. Dar încălzirea nu este singurul aspect de care răspunde un primar. Dacă ar fi să facem bilanţul activităţii tuturor anilor de mandat, ce concluzie am trage? Este Decebal Bacinschi un primar bun, sau nu? Ar trebui să mai candideze, ori ba? Opiniile focşănenilor le puteţi citi în rîndurile care urmează.

Kati, pensionară, Focşani

„Mă mai gîndesc... deocamdată nu sînt sigură dacă l-aş mai vrea primar sau nu. Dacă mă uit în jur... nu ştiu să spun dacă sînt mulţumită... Aşa şi aşa...

Mihai Călugărescu, pensionar, Focşani

„În general, aşa, am fost mulţumit de Bacinschi. S-au făcut nişte treburi... Pubelele astea frumoase... nu mai e mizerie prin faţa blocurilor... aleile acestea, trotuarele... Eu sînt mulţumit. Se schimbă faţa oraşului... se implică. Poate e cam în vîrstă, dar eu zic că a făcut totuşi ceva... Cred că ar mai face faţă încă unui mandat. Nu e foarte în vîrstă, are experienţă...”

Dorel Damian, Focşani

„Nu ar trebui să mai candideze. Istoriceşte vorbind, i-a trecut vremea. Dacă ne uităm în urmă şi tragem o linie, ajungem la concluzia că se putea mai mult. S-a făcut puţin, foarte puţin pentru comunitate. Minim! Ne aşteptam la mai mult. În particular, fără discuţie că sînt realizări, dar la noi, la cei mulţi... slăbuţ. Primarul ar trebui să fie un om sincer, din popor, care să plece de jos, de la nevoile primordiale ale cetăţeanului. Să acţioneze asupra cauzelor care generează problemele, adică asupra sărăciei. Să acţioneze asupra cauzelor, nu asupra efectelor. Nu mai departe decît problema cu restanţele la întreţinere. Acesta este un efect al sărăciei. Dacă îl somezi pe restanţier şi îl scoţi în stradă, nu se rezolvă nimic. Mai degrabă îi dai de lucru şi după care vii peste el să îl forţezi să plătească, dacă nu vrea. Dacă ies oamenii în stradă, întreabă-te de ce au ieşit şi acolo să intervii. Au oamenii cinci milioane lei vechi venituri... dacă faci coşul zilnic, nu au ce să mănînce , de unde să plătească? Aceştia sînt consecinţe. Dacă o să candidez la primărie, cu siguranţă voi schimba foarte mult stilul de abordare. Trebuie intervenit asupra cauzelor, ca la o boală. Nu ne oprim la nivelul efectelor. Degeaba dai cu alifie, dacă nu încerci să tratezi boala care a generat buba.”

Eugenia Neacşu, pensionară, Focşani

„Da, l-aş mai vota pe domnul Bacinschi! Dacă mai poate candida, să candideze, că mie îmi place! L-am urmărit şi cînd dădea interviuri... îmi place. Sînt mulţumită de cum arată oraşul nostru. L-a înfrumuseţat, l-a înnoit... A venit fratele meu de la Galaţi şi a rămas surprins. A fost foarte uimit de schimbările care au apărut şi cît de bine arată oraşul. Cred că este iubit ca primar.”

Gelu, liber profesionist, Focşani

„Din ’90 şi pînă acum nu am făcut politica nici unui partid. Ca cetăţean nu pot spune că sînt nemulţumit, dar nici mulţumit... Aproximativ. Ce aş dori eu să se facă în acest oraş nu se poate. Treaba lui dacă mai vrea să candideze, dacă partidul lui îl propune... Cine îl poate opri să mai candideze, dacă el  vrea şi partidul lui îl susţine? Momentan nu prea avem cu ce să ne mîndrim că oraşul e numai hopuri şi dîmburi, dar în viitor... poate o să ne mîndrim cu el. Sînt începute cîteva şantiere, dar sînt începute de „’şde” ani. De cîte ori a amînat lucrările acelea cu parcul... cred că sînt vreo 5,6 ani... cu societăţi de la Galaţi... Asta-i treaba, mergem înainte, nu avem noi putere să răsturnăm munţii. Staţi să ieşim în primăvară şi pe urmă mai vedem pe cine votăm. Acum e cald afară, e bine, toată lumea cîntă, rîde şi dansează... Să vedem după iarnă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

DĂNUŢ

„Ar fi şi cazul să nu mai candideze dl primar, să nu se facă de ruşine fiindcă am mîncat papară atîţia ani cu el în fruntea primăriei. Nu a făcut nimic pentru acest oraş, mai mult l-a băgat la fund şi l-a îngropat în datorii... De exemplu: vestita Piaţă a Unirii, spălatul la lighean, gropile după străzi şi exemple mai sînt dar nu vreau să mai scriu cu aşa primar...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.