Jurnalism cetatenesc

"Alegerile sint o mascarada, ce mai conteaza in cite reprize se fac"

Dana Chiorescu
25 aug 2011 1181 vizualizări
Premierul Emil Boc ia in calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însa spune ca oportunitatea acesteia va fi analizata în coalitie. Varianta comasarii celor doua scrutine a fost comentata de liderii politici, majoritatea declarindu-se pentru alegeri la aceeasi data. Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a apreciat comasarea alegerilor ca fiind binevenita întrucit România e prea des în campanie electorala. Un punct asemanator de vedere are si liderul UDMR, Kelemen Hunor. Pe linga aspectul economic, el a aratat ca un alt fapt pozitiv îl reprezinta mobilizarea oamenilor la vot. De asemenea, un al treilea beneficiu ar fi ca, în alegeri, candidatii vor trebui sa aleaga fiecare unde vor sa mearga - în Parlament sau administratia locala. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca eventuala comasare a alegerilor nu va fi "mare afacere" pentru PDL, iar pentru USL nu va fi nici o drama. Cum primesc interlocutorii nostri aceasta propunere de comasare a alegerilor puteti afla din sondajul urmator.

Ion Galateanu, pensionar, Focsani
 

„Am auzit de aceasta propunere a premierului dar... nici nu stiu ce sa zic. Se cam incurca borcanele... O sa se stirneasca reactii contradictorii intre ei, acolo. UDMR-ului sigur nu o sa ii convina... Cred ca vor fi discutii mari... Uitati, povestea cu Rosia Montana. Nu inteleg de ce nu facem noi, de ce nu finantam noi extractia de aur si asta ar fi o modalitatea de a face economii, de a aduce bani in tara, nu cu idei din acestea nastrusnice de comasare a alegerilor.”
 

Radu Barbalata, pensionar, Gologanu
 

„Eu zic ca tot asa, aparte, cum a fost pina acum e bine. Stiu ca e cheltuiala mai mare, dar daca sint detasate una de alta e mai bine. Daca sint subiecte diferite, sa le tratam diferit. Cauta ei interesul... cei care sint la putere acum cauta in asa fel incit sa ii incurce pe opozanti. Ca la binele nostru nu s-au gindit sigur... parca se gindesc tot mai putin...”
 

Iordache Costache, pensionar, Nanesti

 

„Pe mine nu ma mai intereseaza ce spun ei. Promit si nu fac nimic... Tot vorbim si raminem cu vorba. Nu ma mai intereseaza cum se voteaza. Am votat cu toti, cind cu unii, cind cu altii... si nu a fost bine in nici intr-un fel. A fost dupa cit am muncit noi, nu dupa vorbele lor. Nu a fost nimic de-adevaratelea din ce au spus ei.”
 

Claudiu Ion, confectioner, Focsani
 

„O idee foarte buna pentru ca nu se mai cheltuiesc atitia bani. Sa se voteze o data si sa se stabileasca pentru urmatorii patru ani cine ne conduce. Eu sper ca la asta s-a gindit premierul cind a venit cu aceasta propunere.”
 

Mariana, inginer, Focsani
„Teoretic nu ar fi rau sa ii votam odata pe toti. Practic... nu am incredere in nimic din ce propune ei. Ei una declara si alta vizeaza. Chiar ma intreb ce au in cap la faza asta, ce or fi vrind. Nu imi dau seama ce avantaj au, dar sigur au de s-au gindit la asta. Sau poate o noua diversiune... Cine mai stie...”

Anonim, Focsani
„Alegerile la noi sint o mascarada, ce mai conteaza in cite reprize se fac. Acum votam locale, pe urma parlamentare, stam nitel votam presedintele... si uite asa trece vremea... se scurg banii... Cred ca realizati citi bani se spala in campanii, nu? Probabil vor sa lase „curat” dupa ei PDL-istii.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neica nimeni, acum 4633 zile, 1 ora, 45 minute, 18 secunde
Eu voiesc vot obligatoriu dar si prezentza parlamentarilor la lucrari sa fie obligatorie !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.