Retete din toata lumea
Salata chinezeasca(I)
Ingrediente: 5 gogosari, 5 castraveti mici, 5 buchetele de conopida, zahar, otet, ulei, sos de soia (chinezesc)
Mod de preparare
Gogosarii se taie felii subtiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cit mai mici. Se arde o lingura de zahar, se adauga si o lingura de otet, una de ulei si una de sos de soia, in care se calesc gogosarii pina se inmoaie. La fel se procedeaza si cu castravetii si la fel se prepara si conopida. Cine prefera salata iute poate adauga si un ardei iute linga gogosar.
Salata chinezeasca (II)
Ingrediente:
1/2 varza, 3 morcovi, 2 castraveti, 5-6 catei usturoi, 3 linguri zahar, otet dupa gust, ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita), piper
Mod de preparare
Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara o marinata din otet (cca 1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri. Se amesteca bine pina cind se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste deloc sare, intrucit ii schimba total gustul.
Mod de servire
Se poate servi dupa cca 1 h, dar este si mai buna a doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul. Are un gust dulce-acrisor, picant.