Jurnalism cetatenesc

Pulsul orasului "Vrancea a fost si este un judet bogat, dar nu pentru noi!"

Dana Chiorescu
3 aug 2011 1601 vizualizări
Vrancea, un judet sarac, dator si intretinut de vecini

 Nu este o noutate faptul ca judetul Vrancea nu este tocmai fruntas la nivelul de trai sau investitii, intr-un cuvint dezvoltarea generala. Intr-un top al celor mai subventionati români, vrincenii se claseaza pe locul patru din tara. De asemenea, mare parte din taxele catre stat se intorc in judet, data fiind slaba putere economica a judetului. Mai exact din fiecare 100 de euro încasati de stat la nivel judetean, Vrancea primeste 85 de euro înapoi, in timp ce vecinii de la Galati primesc inapoi doar 56 de euro.
Cum apreciaza interlocutorii nostri starea economica a judetului Vrancea puteti afla din sondajul urmator.

 

Anicuta Finaru, casnica, Focsani



„Stam potrivit... nici prea-prea, nici foarte foarte... Nu stiu eu sa spun in cifre dar ... Pe vremuri eram mai sus ... acum... am mai scazut... nu stiu daca asta se vede pe strada sau nu, dar cred ca mai toti o simtim. Avem nevoie de investitii mai multe in judet ca sa creasca salariile, puterea de cumparare a oamenilor... Sa avem unde sa muncim! Daca nu creeaza locuri de munca, nu au proiecte in acest sens, nu putem astepta sa creasca puterea economica a judetului. Nu facem nimic asa! Somajul este cel care a dus la situatia aceasta. Poate e si criza de vina, dar, cel mai mult conducerea e vinovata. Putea sa fie altfel...”

Constanta Racovita, pensionara, Focsani

 

„Este un judet foarte frumos, foarte ordonat, bogat... Asta vad eu in jurul meu! Sanatosi sa fim si sa avem de toate! Eu zic ca e bine.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anonim, pensionar, Focsani

„Vrancea a fost si este un judet bogat, dar nu pentru noi! Avem nevoie de legi mai aspre! Si o lege cind este aprobata, este aprobata pentru ala care are bani si pistol. Eu, care sint pensionar, daca iau o amenda, trebuie sa ma duc sa o platesc. Ei nu. Daca nu am cu ce, ma duc la maturat strazi. Ei nu, stau linistiti, in libertate. Unde sint intreprinderile noastre, asta va intreb? Eu am lucrat la Confectii.

Daca nu faceam planul ne tinea simbata, duminica, peste program... Matritele, daca nu faceau planul, ii chema la judet si directorul isi lua angajamentul. Acum nu mai e comunism, acum e democratie... fiecare pe buzunarul lui. Patronul nu este interesat nici sa planteze pomi, nici sa repare strazi... Este interesat doar de situatia lui.”

Iulia, lucrator comercial, Focsani

„Nu am acces la cifre exacte, dar cred ca se vede in jur... pe strada, pe oameni... Eram unul din primele judete, asta stiu... acum nu cred ca ne mai situam pe locuri fruntase. Nu stiu care ar fi cauza... undeva s-a gresit. Nu putem lua criza in calcul pentru ca a fost pentru toate judetele, nu numai pentru Vrancea...”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Calculul guvernului portocaliu este fals si diversionist
Autor: db

"Vrancea poate trai foarte bine fara niciun ajutor de la nimeni, daca ar fi considerata o entitate separata. O fi adevarat ca nu avem investitii si nu avem locuri de munca, dar de consumat consumam, si nu putin ca e plin Carrefour-ul de dimineata pina seara. Problema este ca marile retele de magazine care fac profit in Vrancea platesc taxe in localitatile de origine. Toate masinile lor sint inscrise la fel in judetele de domiciliu. La acestea se adauga masinile in leasing care strica soselele Vrancei dar platesc impozit tot in judetele de origine. Firmele de telefonie mobila fac milioane de Euro in Vrancea dar platesc taxe la Bucuresti. Firmele distribuitoare de combustibili sau de gaze naturale fac si ele milioane de Euro in Vrancea, dar platesc taxe tot la Bucuresti. Deci calculul PDL-istilor este o timpenie. Daca vor sa calculeze fiecare judet separat nu au decit sa puna granite si dupa ce vom obliga fiecare firma care face afaceri in Vrancea sa plateasca taxe in Vrancea si vom cere vama si taxe de trecere, in mod sigur nu va mai fi Vrancea pe deficit."

Pentru D-ul Baliverna
Autor: Garleanu

"Cind a venit Oprisan la CJ, judetul era plin de fabrici, I.S.E.H., Uniplast, C.P.L...etc. Ne ocolesc toti investitorii adevarati, nu vine nimeni intr-un judet cu asemenea conducatori. Cum se face ca pe ultimele locuri sint cele patronate de baronii PSD, Vrancea, Teleorman. Am ajuns oaia neagra a economiei Romaniei, unde-i eurojudetul promovat de MO?"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ing. Ulise Grosu, acum 4654 zile, 19 ore, 20 minute, 28 secunde
In atentia d-lui Garleanu. Este o eroare, ca dl. Marian Oprisan sa fie tapul ispasitor a faptului ca jud. Vrancea a ajuns oaia neagra a Romaniei. Dl. Oprisan este un efect, nu o cauza. Daca aceasta citeste integral
Titi, acum 4655 zile, 5 ore, 25 minute, 55 secunde
Ar fi extraordinar daca aveti cumva vreo inregistrare cu Oprisan spunand ca Ceausescu e de vina...Ar fi...superb!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.