Jurnalism cetatenesc

Premiantii editiei 2011 a concursului Mami, te iubesc

Dana Chiorescu
19 mar 2011 1425 vizualizări
Drama copiilor ramasi singuri a razbatut din scrisorile trimise redactiei

Sute de mesaje dedicate mamelor au ajuns la redactia noastra si la editia din 2011 a concursului "Mami, te iubesc!", organizat in luna martie. Cuvinte frumoase, indelung mestesugite ne-au impresionat si pe noi, nu doar pe mamici. In spatele simplitatii unor ginduri de copil, am gasit in fiecare mesaj multa emotie, emotia impartasirii primului si celui mai profund sentiment: dragostea pentru cea care ne-a dat viata. Dar daca gindurile exprimate de fiecare copil, mai mic sau mai mare, au avut caldura si frumusetea lor, acest concurs ne-a relevat un adevar trist: din ce in ce mai multi copiii nu au sansa de a se bucura de caldura imbratisarii materne. Ceva sau cineva le-a rapit cea mai draga fiinta iar tristetea lor a razbatut dincolo de petecul de hirtie. "In fiecare zi imi imaginez ca vii pe usa casei si ma intristez cind realizez ca totul e doar un vis", se arata in "scrisoarea catre departari" trimisa de Cosmin, un baietel din Biliesti. "Ce copil orfan nu isi doreste ca in luna martie, luna femeilor, fetelor, dar in special a mamelor, sa aiba pe cine sa iubeasca, sa aiba cui sa-i spuna, "La multi ani!", sa-i dea un martisor facut de minutele lui? Asa ca noi, in bucuria noastra, in luna martie trebuie sa ne amintim si de acei copii care nu pot spune "mama" nimanui si nu pot simti iubirea ce o poate oferi aceasta fiinta", ne scrie si Elena, o fetita din Soveja. Drama copiilor ramasi singuri a razbatut din scrisorile trimise redactiei. Sint semnale de alarma ca vremurile pe care le traim ne determina sa ne sacrificam copiii. Ne intrebam: merita?

Dupa indelungi deliberari echipa care a coordonat concursul, formata din jurnalistii din redactie, a reusit sa aleaga premiantii editiei 2011. Stim ca adevaratele cistigatoare ale acestui concurs sint mamicile ce au gasit in paginile ziarului gindurile dedicate de copii, indiferent de virsta. Merita mentionate scrisorile trimise redactiei de catre Andreea Laura Ticoiu, Diana Dinica, Doru Nastase, beneficiar al Centrului de zi "Danut", pentru o "mamica inger", sau de Liliana Simona Nitu din Focsani ori de Elena Stan, o doamna care ne-a scris tocmai din Prahova.


Iata care sint cistigatorii de la "Mami, te iubesc!", editia 2011:

- Alina Haret, 24 ani, Focsani, pentru mama Maricica Putanu;

- Cojocaru Cosmin, 11 ani, Biliesti, pentru mama Cojocaru Ionica;

- Neacsu Maria, clasa a II-a, Scoala "Stefan cel Mare" Focsani;

- Fratii Ionelia si Marian Nan, clasele VI-a si a VIII-a, prin intermediul Centrului de zi "Danut" din Brosteni, pentru mama Ionica Nan;

- Elena Roxana Dutu, 12 ani, Scoala "S. Mehedinti" Soveja, pentru mama Rodica Dutu.


Ii felicitam pe toti participantii la concurs. Pe linga binemeritatele diplome, la redactia noastra ii asteapta pe cistigatori si daruri dulci. Acestia vor fi contactati de catre coordonatorul concursului pentru o invitatie la redactie. O primavara frumoasa! (Dana CHIORESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.