Jurnalism cetatenesc

Cum mi-am petrecut manelionul

Sorin Tudose
3 ian 2011 1127 vizualizări
televiziunile sufocate de manele ¦din nou

Noaptea de Revelion, pregatita indelung de toate televiziunile din Romania, este de ani buni invadata de manelisti. La fiecare revelion Nicolae Guta, Adrian Copilul Minune, Florin Salam (asa il cheama in buletin?) & co performeaza pe mai toate canalele TV ducind "pe culmile disperarii" un public care nu este impresionat de calitatile acestor interpreti. Nici ultima noapte din 2010 nu a facut exceptie. Vali Taifun, Sorin copilul de bronz si talentele mai noi precum Babi Minune si Ionut Cercel (o fi descendent de-al lui Petru Cercel) cintau concomitent pe Pro TV si National TV. Am zis ca nu se poate, ca nu vad bine si m-am frecat la ochi. N-a mers! Ba chiar mai rau, sus numitii si inca multi altii s-au mutat si pe Antena 1 si pe Kanal D. Pe Mezzo n-au fost primiti, iar VH1 nu organizase nimic de revelion. Intors pe canalele noastre aveam sa realizez ca sint mai peste tot. Sper de mult ca publicul larg, consummator de asemenea diverstiment, sa ajunga la saturatie, dar cred ca e o speranta desarta. Nu am crezut niciodata ca televiziunea ar trebui sa fie un mijloc de educatie, cum afirma diversi prin spatiul public, dar vreau sa vad divertisment de calitate. Sint satul pina-n git de personajele de carton care apar la televizor, de fetele tunate, de prostul gust care pare ca nu se mai desprinde de televiziune. Tot ce este kitschos prinde cum nu se poate mai bine, altfel nu se explica de ce atita uniformitate in programele de revelion pregatite de televiziuni. Ce sa mai spunem despre penibilul la care asistam an de an cind manelistii sint imbracati de asa natura incit amintesc de nume mari ale istoriei? In afara de faptul ca batjocoresc cel mai probabil in mod inconstinet niste simboluri ale tarii mai fac si un deserviciu urias spectatorilor care ii agreeaza. Ii lasa in bezna ignorantei. Pentru a-mi reveni in simtiri a trebuit sa sterg toata murdaria de pe retina, asa ca m-am uitat si eu, ca tot cinefilul, la un film. "La rascruce de vinturi" din 1939 cu marele Laurence Olivier e o pelicula incintatoare, in ciuda celor sapte decenii trecute de la lansare. In ceea ce ii priveste pe manelisti ei nu au probleme de genul "tigan sau rrom". Au bani, sint vedete (inteleg ca e important) sint preafericiti precum"¦ Facem pariu ca anul viitor de revelion la televizor ne vor invada iar? (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 21 ore, 45 minute, 14 secunde
Nu facem nici un pariu.Sigur ne vor invada iarasi,din nou ,inca o data si mereu.
, acum 739408 zile, 21 ore, 45 minute, 14 secunde
Cinci curvoaice si cinci neica nimeni plus doi martafoi.Asta-i valoarea PRO TV-ului ! La celelalte posturi TIGANEALA TOTALA. NU rusine ci HUUUUUOOOO !
, acum 739408 zile, 21 ore, 45 minute, 14 secunde
M-am culcat de revelion, pentru ca eram foarte obosita. Chiar daca as fi fost odihnita, nu aveam ce sa vad la tv. in noapte de revelion. N-ati vazut ca manelistii au invadat toate posturile de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.