Jurnalism cetatenesc

JURNAL DE CENACLU

Ziarul de Vrancea
13 oct 2010 776 vizualizări
între definitii si definire

Re-definire, daca vreti. Cum actul cultural nu inseamna numai citirea unor texte personale, dam friu dicutiilor pe diverse teme. între clorofila si hemoglobina! Nu, plantele n-au constiinta religioasa, dar ne place sa credem ca putem vorbi cu ele. Asa cum vorbim si cu animalele"¦ de pe linga casa omului, de-altfel, nu? Ne adunam, ne asezam. Sala este arhiplina. Nu putem decit sa ne bucuram, numarul nostru este in crestere. Lecturile noastre, tot mai variate. Raul Dan Ionescu a citit un text filosofico-mistic "" "Al saselea loc". Comentarii la subiect, pertinente. Raul ne daruie dragoste, raspundem pe masura. Ioana Andrei, din dorinta de a-si potoli emotia, recita un poem extrem de potrivit momentului serii, intitulat, - "Corbii". Nu, nu este de aceeasi factura cu cel al lui Edgar Allan Poë. E vorba despre alt gen de corbi. Spune insa, mesajul poemului spune, cu mult har, multe. Ascultam apoi, definitii si epigrame. Talentata "rau" la epigrame, Ioana Andrei. Chiar si la replici e la fel de talentata (replici la epigrame, a specificat, Elena Otava). Diana Sava ne daruie o "Poveste de Craciun". O primim cu bucuria parfumului hibernal. Stanica Budeanu aduce in atentia noastra, prin fragmentul de proza "Crabul",- o pagina din istoria Romei antice. Dar, nu tema, nu personajele, nu fluenta, coerenta si atractivitatea decid calitatea de necontestat a textului, ci mai curind, arta de a se strecura printre figuri de stil, brodind imagini atit de vii, atit de veridice, incit daca inchizi ochii, simti valul marii, simti mirosul algelor, simti"¦ personajele ciorovaindu-se la doi pasi. Scriere inteligenta, incorseatata in talent. "Burebista" a fost un bun sfatuitor si de aceasta data! Ion Saracu, prin "Gradina fermecata" - primul episod dintr-un serial dedicat amintirilor despre Odobesti, orasul copilariei sale, ne-a evocat trairi si amintiri despre parcul orasului, din vremuri de mult apuse.si, seara s-a incheiat cum nu se putea mai bine, prin acest text, pentru ca, Odobestiul se pregateste de sarbatoare. Si noi il vom, (ne va) onora.


Mariana Vicky Vartosu



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.