Jurnalism cetatenesc

Speak Loud - cel mai ambitios proiect online pentru tineri

Dana Chiorescu
19 mar 2010 928 vizualizări
S-a lansat website-ul pentru tineri http://www.speakloud.ro, un proiect ambitios al unor tineri romăni care îsi spun tare si raspicat parerea despre tara în care locuiesc.

Ambitiosi, cu virste intre 14 si 19 ani au hotarit ca nu pot ramine indiferenti la replica adultilor: "tinerii din ziua de azi nu fac nimic!". Ba fac!

Cind m-am intors din tabara de jurnalism de la Birlad am scris faptul ca noi, tinerii participanti, ne propusesem sa continuam toata munca noastra cumva. Initial am decis sa lansam un ziar insa cum viitorul presei tiparite este fragil, ne-am gindit sa pornim un proiect online, internetul fiindu-ne mai la indemina, mai ales ca sintem tineri de prin toate colturile tarii.

Am tot dezbatut timp de luni intregi cum sa facem si, cu ajutorul unor noi colaboratori, totul s-a pus pe roate. Zack Baddorf ne-a ajutat din cind in cind cu sfaturi.

Acum, dupa aproximativ o luna in care ne-am tot straduit sa ne punem in ordine si sa aducem ultimele modificari, putem sa ne mindrim cu un proiect de calitate, dezvoltat de tineri inteligenti cu planuri mari de viitor. Avem sloganul:"Noi sintem noua generatie!" si cred ca asta spune multe.

Editoriale, articole informative, stiri, literatura, avem absolut de toate si avem ginduri mari in continuare. Nu trebuie decit sa aruncati o privire si veti observa o diferenta intre noi si tinerii care injura pe la colturile strazii si se cred superiori. Totul este facut de noi, de la designul website-ului pina la articole. Tinerii din ziua de azi chiar pot construi un nou viitor. "Cu rabdarea treci marea." Trebuie sa incepem de undeva, nu?


(Cristina Roibu, eleva Colegiul National "Unirea")




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.