Jurnalism cetatenesc

Am pierdut valori morale. Ma declar inexistent ¦

Ziarul de Vrancea
3 oct 2008 721 vizualizări
Incearca sa citesti si nu sa stai toata ziua hipnotizat in fata calculatorului , recomanda tinerilor o liceana de la Liceul Pedagogic

"Ma sufoca amintiri legate de persoane pe care vreau, cu toata vointa, sa le uit. Mi-au facut rau, chiar daca nu de la bun inceput, si prin simplul fapt ca au acceptat sa ma cunoasca. Sau cel putin au incercat. As vrea sa uit stringeri de mina care nu au facut decit sa-mi murdareasca memoria. Am obosit sa ma tot lupt cu vointa mea, acordind nenumarate sanse unor indivizi care, desi au promis, nu s-au schimbat. Asa ca sint in masura sa intreb: ce inseamna un prieten? Cumva cineva care se apropie de sufletul tau ca sa ti-l zdrobeasca cu atita ura? Este vorba de cineva care iti spune cit de bine se simte in compania ta doar pentru ca il chemi in oras? Asta inseamna un prieten? Prefer sa ma lipsesc atunci de aceste fiinte. Le-as caracteriza ca fiind lipsite de fond, de culoare, de textura, de moralitate. De ce ne conformam cu mentalitatea oamenilor obsedati de a rani suflete si mai ales de ce le raspundem cu aceeasi moneda? Este mai simplu sa distrugi decit sa creezi? Este mai simplu sa ranesti decit sa vindeci? Cu siguranta! Si parca si placerea este mai mare, chiar daca vorbesc de o placere sadica, ingrozitoare. In aceasta lume "moderna" nu am devenit altceva decit niste nimicuri, resturi din ceva ce se credea uman. Nu mai avem posibilitatea de a ne intoarce in trecut pentru a ne indrepta greselile.


Conteaza sa fii tu insuti


Drumul spre adevar este de mult acoperit cu spini, deci imposibil de trecut"¦ Si daca pare prea tirziu sa ne mai revizuim atitudinea, ne conformam? Preferam sa raminem asa si nu sa facem o ultima incercare in a gasi calea cea buna? Majoritatea da. Motivul? Poate comoditatea. De ce oare este mai important sa razbim noi in viata prin nefericirea altora? De ce este nevoie sa ne folosim de cei mai slabi pentru a ne dovedi puterea? Nu cumva este o dovada de lasitate? Nu cumva este vorba de o lipsa cruciala de educatie, chiar in aceasta perioada in care se pune atit de mult accentul pe dreptate si libertate? Raspunsul la aceste intrebari il stie fiecare dintre noi. Mai important este daca ne conformam cu un simplu raspuns sau incercam sa schimbam ceva"¦ Societatea de astazi a suferit modificari esentiale. Pe cit a devenit de moderna, pe atit este lipsita, din ce in ce mai mult, de valori, fie ele morale sau spirituale. Am uitat de Dumnezeu si de ce a venit Iisus pe Pamint si atunci cind vorbim de religie si dogma crestina avem tendinta exacerbata de a nu ne interesa. Doar atunci cind esti sigur pe convingerile tale poti sa-ti incepi adevaratul drum prin obstacolele vietii, chibzuind astfel la ce te ajuta sa mergi mai departe si la ce te doboara. Gaseste-ti timp liber si pentru a te identifica cu ce erai tu odinioara, cu acea persoana care isi daruia un zimbet cind se uita dimineata in oglinda. Nu ai mai avut de mult aceasta preocupare. Nu crezi ca e timpul sa redevii omul valoros de demult? Tu decizi. Incearca sa citesti si nu sa stai toata ziua hipnotizat in fata calculatorului. Conteaza prea putin daca unii vor ride atunci cind vor afla ca esti prea interesat sa termini un proiect decit sa iesi in oras cu ei. Conteaza sa fii tu insuti, sa ai setul de valori morale bine inradacinat in constiinta ta. Persoanele care merita compania ta iti vor fi alaturi si atunci cind nu ai timp de ei. Ele nu te vor lasa sa te ineci in probleme daca nu stii sa inoti si iti vor oferi mereu un zimbet pentru ca, prin prezenta ta, le oferi un motiv de a fericiti."


Frasin Mihaela-Camelia,

Liceul Pedagogic "Spiru Haret",

Clasa a XII-a D


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.