Jurnalism cetatenesc

Barbati care urasc femeile

Ziarul de Vrancea
15 sep 2008 673 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Barbati care urasc femeile Stieg Larsson, aparuta la Editura Trei, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile de mai jos un captivant roman cu intriga politista si cu fine pagini de analiza psihologica despre lumea de azi. Nu putem decit sa va indemnam sa rasfoiti cu interes paginile acesteia.

O panorama in miscare a societatii suedeze contemporane


Un captivant roman cu intriga politista si cu fine pagini de analiza psihologica despre lumea de azi, cu barbati si femei ce se iubesc sau se dusmanesc dupa cum bat vinturile amorului si ale afacerilor este si cartea jurnalistului-scriitor Stieg Larsson. Suedez la "obirsie la izvor", precum era roman Blaga al nostru care le tot clopotea pe "domnitele (lui) birsane", ziarist de stinga - in Suedia nu e de rusine sa fii de stinga, cum e mai nou pe la noi - cu o activitate extrem de intensa in planul combaterii rasismului, antisemitismului si extremismelor de orice fel, Stieg Larsson da lovitura vietii sale in plan literar abia postum. Moare relativ tinar, la doar 50 de ani, lasind un manuscris de 3.000 de pagini care, intre 2004 si 2008 devine un bestseller mondial. Cifrele vinzarilor si succesul international sint halucinante. Roman cu trama politista - se pare ca adevaratii meseriasi ai prozei s-au aciuit in zona literaturii "populare" si de "consum" - "Millenium", o trilogie din care avem doar prima parte, "Barbati care urasc femeile" - tradusa din suedeza de Elena-Maria Morogan - este o panorama in miscare a societatii suedeze contemporane. Cu umanitatea ei adaptata timpurilor moderne, cu violente si disperari, cu banale si simple tinjeli afective, cu combinatii de tot felul, in Suedia lui Larsson, ca si Balcanii unde adaptam la mentalul nostru "meniul" de viata scandinav. Se pare ca si la ei se traieste si se moare la fel de intens ca si aiurea. O proza de mare intensitate epica, apreciem noi, saga politista lansata de "Editura Trei" in recenta colectie "Fiction Connection". Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.