Jurnalism cetatenesc

Nu ma voi speria de dinozauri, ca doar sint niste schelete

Ramona Nicolae
6 sep 2008 1142 vizualizări
copiii fascinati de lumea dinozaurilor, dar nu numai ei, pot vizita pina miine seara expozitia cu reptile gigant

Vacanta este pe sfirsite, dar cei mici mai au prilej de bucurie si plimbare, mai ales ca in acest sfirsit de saptamina orasul gazduieste o expozitie de dinozauri. La stadionul Sud, a inceput de joi "Expo dinosaurios", care se va inchide la sfirsitul zilei de duminica. Aceasta campanie este originara din Germania si a mai trecut prin alte tari europene, ca Franta, Suedia, Danemarca, Spania sau Norvegia. Focsaniul este al zecelea oras din tara in care aceasta caravana a poposit. Exemplarele expuse sint in marime naturala si cuprind specii carnivore, ierbivore, marine si terestre. Sint expuse chiar si fragmente reale de oase din acele timpuri. Ce parere au focsanenii, dar in special copiii despre aceasta expozitie inedita puteti citi in rindurile urmatoare:


Lorena Maria Huzuna, 4 ani, Focsani

foto 1


"Am vazut dinozauri in poze si la desene animate. Mi-ar placea sa ii vad si in marime naturala, cum au trait ei odata. Cu mama as vrea sa merg la "Dino Expo". Mie imi plac dinozaurii si nu ma voi speria cind o sa-i vad la expozitie. Nu stiu daca mama stie ca sint dinozauri la noi in oras, dar putem merge sa-i vedem. Sigur o sa-mi placa cind o sa vad dinozaurii."


Ortansa Carp, 57 ani, pensionar, Focsani

fara foto


"Nepotica stie de dinozauri de la televizor, de la desenele animate si din cartile pe care le are. Mi se pare interesanta aceasta expozitie, in primul rind pentru copii. Este frumos ca ei sa-i poata vedea in marime naturala. Faptul ca nu am fost ocoliti in itinerariul acestei prezentari ne bucura, mai ales ca este o expozitie care a fost si alte tari."


Bianca Teodora, 6 ani si 6 luni, Focsani

foto 2


"Stiu ca avem in oras o expozitie de dinozauri care sint in marime naturala. Nu prea sint animale dragute insa. Am vazut un film cu aceste animale, de fapt era un singur dinozaur care distrugea un oras intreg, iar la final, cind l-au omorit oamenii, acestia au descoperit puii lui. Vreau sa merg cu mama la expozitie, dar nu stiu daca se poate, deoarece vom pleca la bunicii mei. Sa vedem daca putem merge inainte de a pleca la ei. Dar poate merg cu bunica mea, deoarece ea imi face toate poftele. Nu ma voi speria de dinozauri atunci cind ii voi vedea, ca doar sint niste schelete, adica nu sint reali."


Beatrice Dulgheriu, 6 ani si 11 luni, Focsani

foto 3


"Eu stiu de dinozauri dintr-o carte pe care o am despre aceste animale. Este o carte de stiinta. Am vazut acolo despre viata lor si desene cu ei. Nu mi-e frica de ei deloc. Am vazut desene animate cu un baietel care a ajuns in lumea dinozaurilor, serial care se numeste «Dino Lume» si este foarte frumos. Voi merge la expozitie, cred ca cel mai sigur cu bunica mea, care este draguta cu mine si imi face toate poftele."


Miruna Georgiana Leta, 7 ani si 8 luni, Focsani

foto 4


"Nu am fost la expozitia de dinozauri care este la noi in oras. Nu-mi este frica de dinozauri, deoarece stiu ca nu mai exista acum. Am vazut un film cu un dinozaur mare de tot, cit un bloc, dar nu m-am uitat la tot, deoarece nu mi-a placut, era prea urit. Imi plac desenele animate care sint acum, «Dino Lume», unde dinozaurii sint frumos colorati si buni. O sa vreau sa iau si aparatul de fotografiat ca sa fac poze cu ei."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.