Jurnalism cetatenesc

Este bine ca tinerii incearca sa atraga atentia asupra mediului

Ramona Nicolae
5 sep 2008 646 vizualizări
tinerii consilieri focsaneni vor planta puieti in municipiu in luna octombrie

Auzim tot mai des in jurul nostru ca adolescentii sau tinerii de astazi nu mai sint cum au fost parintii, bunicii si strabunicii nostri. In cazul unora este adevarata aceasta afirmatie, dar sint cazuri cind tinerii fac lucruri demne de urmat. Un astfel de exemplu ar fi si o actiune a Consiliul Local al Tinerilor Focsani, care va avea loc in luna octombrie a acestui an. Adolescentii au anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca in aceasta toamna vor derula un proiect ecologic. Mai exact, vor planta puieti, vor imbraca in doliu unii copaci de pe o artera importanta din oras, tocmai pentru a fi atrasa atentia opiniei publice cu privire la taierile masive de copaci si de limitare a zonelor verzi. Ce parere au interlocutorii nostri despre aceasta actiune a tinerilor consilieri focsaneni puteti citi in rindurile urmatoare:


Elena Popescu, 64 ani, pensionar, Focsani


"Am vazut la televizor cite ceva despre actiunile si activitatile Consiliului Local al Tinerilor. Este foarte bine ca ei vor sa aiba o actiune ecologica in cadrul careia sa planteze copaci. Noi cind eram la scoala faceam munca voluntara si era bine dintr-un anumit punct de vedere. In jurul nostru, in Parcul Mare, este numai uscaciune si o astfel de actiune ar fi binevenita, dar numai daca ar avea loc si aici. Sa se mai ocupe de astfel de actiuni, iar tinerii sa fie incurajati sa faca asa ceva. Am vazut ca adolescentii au si un primar, un tinar care mi-a placut mult. In acelasi timp, mai auzim si de lucruri bune facute de tineri."


Antoneta Olaru, 54 ani, pensionar, Focsani


v"Cind noi eram la scoala erau altfel de activitati prin care mai faceam curat in oras sau la altii. Era si bine si rau, dar macar mai infrumusetam orasul. Nu plantam insa copaci si poate era bine sa facem si noi sau altii asa. Nu stiam atunci de proiecte ecologice, mergeam si faceam ce ni se spunea. Este bine ca auzim de adolescenti implicati in astfel de actiuni, care sa ajute orasul si nu de altfel de lucruri urite."


Paraschiv Olteanu, 49 ani, contabil, Focsani


"Adolescentii de astazi sint intr-adevar mai neastimparati, mai teribilisti, au parte de mult mai multe informatii si citeodata acestea nu sint bune. Dar, sa auzi ca unii dintre ei se implica in ceva bun pentru toata lumea, este imbucurator. Ar fi bine sa se implice cit mai multi tineri in aceasta actiune de plantare de copaci, daca pot. Atita timp cit fac aceste lucruri la aceasta virsta, mai tirziu vor sti sa le aprecieze, dar sa si transmita din ceea ce au invatat."


Anica Sterea, 58 ani, pensionar, Focsani


"Aceasta actiune ecologica a tinerilor din oras mi se pare interesanta si binevenita. Intr-adevar, adolescentii sint mai teribilisti, au patruns foarte mult in domeniul informaticii, mai mult decit ar trebui si astfel este foarte bine ca ei sa iasa in natura, sa se plimbe si sa atraga atentia asupra unor lucruri nepotrivite. Asa, copiii invata sa aprecieze natura si mediul inconjurator. Este multa mizerie in jurul nostru. Ar fi bine ca aceasta actiune sa atraga cit mai multi tineri. In acelasi timp, este bine si pentru sanatatatea noastra, pentru educatie, ca aerul pe care il respiram sa fie curat. Miine, acesti tineri vor fi oameni formati asa cum ar trebui, mai ales daca provin din familii bune si devin parinti la rindul lor. Trebuie sa avem incredere in tineri, dar si scoala trebuie sa-i atraga in anumite actiuni."


Mihaela Stancu, 23 ani, studenta, Focsani


"Am auzit de acest Consiliu Local al Tinerilor din Focsani si imi plac actiunile lui. Este bine ca adolescentii sint organizati la fel ca si institutiile care exista cu adevarat, si chiar pot lua hotariri laudabile. Aceasta actiune ecologica este una de apreciat, avind in vedere ce se intimpla cu mediul inconjurator. Plimbindu-ne des prin parcurile din oras, vedem cum verdeata a cam disparut, iar acolo unde ea mai exista nu este ingrijita. Intr-adevar, se taie multi copaci, nu numai in orase, dar mai ales in paduri si este bine ca ei incearca prin aceasta actiune sa atraga atentia asupra mediului."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.