Jurnalism cetatenesc

Poti cumpara cam tot ce vrei dintr-un singur loc

Ramona Nicolae
2 sep 2008 747 vizualizări
in curind vom fi tentati sa facem cumparaturile din alte doua hypermarketuri

Hypermarketurile Carrefour si Kaufland isi vor deschide in curind portile pentru vrincenii dornici de cumparaturi. Datele de deschidere nu sint inca oficiale, dar se asteapta ca acest lucru sa se intimple dupa mijlocul lunii septembrie. Linga Carrefour, parcul de retail va fi completat cu Bricostore si Media Galaxy, acestea urmind sa fie deschise spre sfirsitul anului. De asemenea, alte lanturi de magazine ar putea patrunde pe piata in anii urmatori. Ce parere au focsanenii despre deschiderea acestor noi mari magazine si daca micii comercianti din oras vor fi afectati de acest lucru puteti citi in rindurile urmatoare:


Vasile Agache, 59 ani, pensionar, Focsani


"Stiam ca in septembrie se va deschide Kaufland, dar nu si de Carrefour. Eu chiar am facut unele mici cumparaturi de la un mic magazin din centrul orasului si cred ca ele nu vor disparea, deoarece oamenii care au bani vor merge la cele noi deschise, pe cind cei care nu prea au merg la acestea mici, din oras. Magazinele care se vor deschide acum vor avea preturi mici la inceput, pentru a atrage clientii, dar pe urma nu prea. Batrinii, tot magazinele mici din oras le vor alege. Dupa parerea mea, micii comercianti nu trebuie sa se sperie ca vor disparea, deoarece vor avea clientii lor."


Mirela Stanciulescu, 42 ani, casnica, Focsani


"Am auzit de noile magazine care se vor deschide si la noi. Imi pare bine ca au aparut, deoarece am mai fost in ele, in orasele in care ele sint deja. Ofertele sint foarte mari si poti cumpara cam tot ce vrei dintr-un singur loc. Poate unele sint mai scumpe, dar sint si multe oferte care au preturi mici si merita sa le iei. Nu cred insa ca vor merge toti focsanenii in supermarketuri, deoarece fiind amplasate la marginea orasului este mai dificil de ajuns, dar poate va fi un autobuz pina acolo. Micii comercianti nu cred ca vor disparea, decit daca vor avea preturi prea mari fata de restul marilor magazine."


Eugenia Cuptor, 63 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit de noile supermarketuri care se vor deschide si la noi in oras in aceasta luna. Eu cred ca aveam nevoie de ele, deoarece orasul are destula populatie, iar lumea merge la cumparaturi, dar nu prea are unde, ofertele fiind destul de reduse. Unii se duc chiar pe la Bacau, de exemplu, unde exista asemenea supermarketuri, asa ca este mai bine sa mergem la noi pe viitor, chiar daca sint la marginea orasului. Cu siguranta focsanenii vor merge la cumparaturi in aceste magazine noi. Eu merg cam o data la doua saptamini in supermarketul de pe centura, deoarece imi place sa cumpar totul dintr-un loc si am de unde alege. Cred ca pe viitor micii comercianti vor mai disparea, deoarece preturile lor difera de cele din marile centre comerciale, fiind mult mai mari. Chiar daca sint mai departe de mine, in afara orasului, voi gasi cu ce sa ajung acolo pentru a-mi face cumparaturile."


Viorica Manole, 65 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit cite ceva despre noile supermarketuri care se vor deschide in curind si la noi. Eu cred ca ar fi foarte bine daca intr-un astfel de magazin s-ar comprima tot ce ar trebui in gospodarie, pentru a nu te mai duce de colo-colo sa cumperi cite ceva. Mergi periodic si iei tot ceea ce iti trebuie. Eu merg uneori intr-unul din magazinele care exista in oras, unde sint preturi mici si poti lua cam tot ce vrei, dar si in cel de soseaua de centura, care imi place. Merg in el mai rar, deoarece nu am masina sau cind imi trebuie ceva ce nu gasesc in oras. In rest, deoarece sint numai eu cu sotul, cumpar cite putin din piata si din alte magazine. Imi este mila sa spun ca micii comercianti vor disparea, dar va trebui. Daca nu, sa fie uniti intr-un singur loc."


Gabi Marmureanu, 60 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit cite ceva despre aceste supermarketuri care se vor deschide in curind in oras. Eu cred ca cei tineri, care au bani, sint primii care vor merge in ele, mai ales in cel nou de pe soseaua de centura. Noi, pensionarii cu venituri mici, vom merge mai rar, mai ales ca nu avem nici masina si ne este greu sa luam multe lucruri, chiar daca sint mai ieftine decit in magazinele din oras. Vom cumpara tot de unde mergem de obicei, chiar daca poate mai putin, datorita preturilor mai mari."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.