Jurnalism cetatenesc

Daca stia ca focsanenii nu au apa calda trebuia sa mai amine concediul

Ramona Nicolae
30 aug 2008 644 vizualizări
nu are rost sa mai dam jos oala de citiva litri de pe aragaz, deoarece nu avem apa calda in continuare

Spalatul cu ibricul a devenit obisnuinta pentru multi focsaneni si poate va deveni chiar o practica in viitor, daca se constata ca asa este posibil sa facem ceva economie. Poate asa nu mai consumam atita apa, chiar daca ne incalzim bucatariile la maximum, pentru a fierbe apa. Focsanenii care sint racordati la sistemul centralizat se confrunta cu aceasta problema in aceasta perioada, cind primarul Bacinschi este plecat in concediu de odihna, iar viceprimarii sint suspendati cel putin pina pe data de 9 decembrie. Ce parere au focsanenii despre cum este condus orasul in aceasta perioada si cit de tare ii supara ca nu au apa calda puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Ciovirta, 49 ani, casnica, Focsani


"Daca si noi am fost in concediu si a ramas casa singura, atunci si primarul poate sa plece. Este adevarat ca nu avem apa calda, dar la fel s-a intimplat si in iulie, cind el era la Primarie. Nu avem apa din cauza rau platnicilor si nu din cauza lui. Astea sint probleme mai vechi, nu de ieri, de azi. Nu stiu cine trebuie sa rezolve aceasta situatie, dar o solutie ar fi sa se taie apa calda la blocurile care au restante, nu la cei care au platile la zi. Trebuie somati sa plateasca, altfel sa li se taie apa. Incalzim apa, nu avem ce face, dar este mai rau ca, fiind vara, se incalzeste in casa."


Maria, 58 ani, pensionar, Focsani


"Sint pensionara si din 400 de lei platesc intii datoriile si apoi maninc. Cei care au bani multi, sint patroni chiar, nu platesc. Toti avem nevoie de apa calda. Nu as putea spune ca este rau sau nu faptul ca primarul este plecat in concediu, dar nefiind viceprimari care sa ii ia locul, orasul nu este condus de cine ar trebui. Trebuie sa mergem inainte cu ei, asa cum sint, buni sau rai. Nu pot sa ma duc eu primar sau viceprimar in locul lor. Nu avem ce face."


Pavel Cioarec, 72 ani, pensionar, Focsani


"Am centrala termica acasa, dar fiind administrator de bloc stiu cu ce se confrunta ceilalti. Ma zbat mult pentru locatarii pe care ii am. Stiu ca viceprimarii sint suspendati cel putin pina pe 9 decembrie, si este foarte «bine» asa, dar si ca primarul este in concediu. El si-a permis acest lucru, este dreptul lui in acelas timp, dar daca stia ca focsanenii nu au apa calda si ca nu are viceprimari, trebuia sa mai amine putin. Problema cu ENET-ul nu se datoreaza in intregime populatiei. Cele mai mari datorii sint de la alte institutii de stat si aici este direct implicata Primaria. Ea raspunde de anumiti bugetari. Trebuie insa facut un sistem de recirculare a apei, pentru a nu mai fi nici pierderi de apa pina ea se incalzeste."


Maria Moise, 60 ani, pensionar, Focsani


"Eu am centrala termica acasa si nu stiam ca ceilalti focsaneni nu au apa calda. Primarul este prima persoana care trebuie sa se ocupe de treburile gospodaresti dintr-un oras, ca acesta sa mearga bine. Chiar daca el este plecat, urmatorii ar trebui sa-i ia locul, dar cum acestia sint suspendati, treburile nu mai sint asa usoare. Ar fi trebuit sa mai amine plecarea, dar treburile nu depind numai de o persoana, trebuie toti sa punem umarul sa mearga totul asa cum ar trebui. Este necesara o planificare a treburilor mai buna."


Margareta Ianus, 66 ani, pensionar, Focsani


"Nu mi se pare normal ca tocmai cei care platesc sufera din cauza celorlalti. Nu este normal nici ca primarul sa fie plecat in concediu, in conditiile in care Focsaniul nu are viceprimari. Trebuie sa fie cineva care sa-i tina locul. Nu cred ca zice nimeni sa nu-si ia concediu si primarul, dar intr-o perioada cind orasului si locuitorilor nu le merge bine el trebuia sa se mai gindeasca inainte. Si nu numai apa ne supara, deoarece orasul este ca si casa. Nu avem unde merge intr-un parc. Stau in zona Garii si vin tocmai in Parcul Mare cu nepotelul, deoarece in parcul Balcescu nu s-a mai facut nimic pentru copii, iar in fata Garii nu este loc de joaca, nu ai umbra, iar de jur imprejur sint masini. Parcurile nu sint ingrijite deloc si asta ne supara."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 20 ore, 26 minute, 13 secunde
Find plecat 2 s'tamani la mare, ma bucur k am facut acest lucru si din lipsa apei calde din Focsani. Doar n-o sa stam numa' la mare acuma, basca k nu toti focsanenii isi permit acest lucru. Amicul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.