Jurnalism cetatenesc

Sintem o tara bogata, dar cu multi saraci

Ramona Nicolae
29 aug 2008 1088 vizualizări
ne vom alege senatorii si deputatii pentru un nou mandat de patru ani in data de 30 noiembrie

Guvernul a decis in sedinta din urma cu doua zile ca data alegerilor parlamentare sa fie 30 noiembrie. Astfel, in ultima zi din toamna acestui an, vom merge iarasi la vot, dar noutatea este ca vom vota pentru prima data senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei nominal. Nu vom mai pune stampila pe listele partidelor cu membrii propusi in aceste functii, care ajungeau astfel in Parlament in urma procentajului obtinut de partid. Va fi cu aceasta ocazie prezenta mai mare la vot sau va fi aceeasi cu care ne-am obisnuit pina acum, adica una foarte mica? Parerile vrincenilor despre aceste alegeri din toamna le puteti citi in rindurile urmatoare:


Cristina Bratila, 30 ani, cadru didactic, Focsani


"Voi merge la vot in toamna, dar mai este pina atunci. Chiar daca vom vota pentru prima data uninominal, cred ca prezenta la urne va fi una mica. Asta pentru ca lumea nu mai are incredere in politicieni, iar pentru asta trebuie sa ne gindim ce s-a intimplat in vara asta in Focsani cu apa calda. Avem si copii mici pentru care trebuie sa incalzim mereu apa si nimeni nu se gindeste la asta. Ne-am saturat de promisiuni, iar cind ajung sus cei votati, uita de tot. Tinerii intre 30 si 45 ani poate mai sint interesati de alegeri, dar cei intre 18 "" 27 ani aproape deloc. Trebuie sa ne gindim ca votul nostru este unul important."


Domnita Pascu, 35 ani, asistent medical, com. Maicanesti


"Nu stiam ca s-a fixat data pentru alegerile parlamentare din acest an. Eu cred ca este mai bun acest vot uninominal pentru alegerile parlamentare, decit cel cu listelele fiecarui partid, unde erau nu stiu cite persoane. Ne-am dorit asa ceva si voi merge in toamna sa votez, asa cum am facut de fiecare data, indiferent daca a iesit sau nu ceea ce am votat eu."


Amelia, 53 ani, operator calculator, Focsani


"Nu stiu cit de bine va fi si cu acest vot uninominal, dar trebuie sa mergem la vot. Este vorba de o decizie importanta a fiecaruia dintre noi si ne dorim sa se mai schimbe si sa se urneasca ceva. Parca se mai observa ceva bun in ultimul timp, dar pentru a se schimba mult mai multe trebuie sa punem si noi umarul, pornind de la exprimarea votului. Sa speram ca lumea se gindeste sa mearga in toamna la vot, pentru a nu mai fi acea prezenta scazuta din ultimii ani. Trebuie sa ne gindim la copiii si nepotii nostri. Pe de alta parte, tinerii nu merg la vot, ceea ce cred ca este o lipsa de interes din partea lor."


Paula Brasoveanu, 58 ani, pensionar, Focsani


"Eu sint pentru votul uninominal. Voi merge cu siguranta la vot in toamna, mai ales ca din "â„¢90 incoace am facut de fiecare data acest lucru. Partidele trebuie conduse de oameni cinstiti si poate prin acest vot vor fi alesi cei care pot face ceva bun. Pina acum a iesit cine s-a dorit parlamentar, dar acum poate va fi ceva mai corect. Sint pentru a fi alesi cei tineri, dar sa aiba grija la rindul lor de ceilalti, deoarece o iau multi pe cai gresite. Romania are nevoie de o stinga sau dreapta care sa fie corecte, nu cele cu care ne-am obisnuit pina acum. Sintem o tara bogata, dar cu multi saraci si trebuie sa se mai schimbe ceva pentru multi dintre noi."


Mariana Ene, 51 ani, bucatar, Focsani


"Fiind pentru prima data vot uninominal, ar trebui ca prezenta la urne sa fie mai mare. Dezamagirea este si din partea partidelor, dar si din partea persoanelor care le compun. Voi merge sa votez, chiar daca este devreme sa spun acum, sa fim sanatosi pina atunci. Trebuie sa mergem sa ne exprimam optiunea, chiar daca alesii ne-au dezamagit foarte tare mereu. Vom vedea in timp daca acest vot uninominal este mai bun. Va fi insa o munca mai mare pentru cei care fac parte din comisiile de votare, deoarece vor avea mai multe buletine de numarat."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.