Jurnalism cetatenesc

S-ar putea ca Becali sa fie un mare patron si in judetul Vrancea

Ramona Nicolae
28 aug 2008 810 vizualizări
locuitorii satului lui Becali se confrunta in continuare cu probleme, chiar daca au acum un acoperis deasupra capului

Problemele oamenilor din Vadu Rosca nu s-au incheiat dupa inundatiile devastatoare din vara anului 2005. S-au pierdut atunci vieti omenesti, casele au fost luate de ape sau inecate, iar oamenii s-au vazut pe drumuri. A luat fiinta astfel "satul lui Becali", deoarece Fundatia patronului clubului de fotbal Steaua Bucuresti a construit case si o biserica pentru sinistrati. Satenii se pling acum ca nu au acte de proprietate pe aceste constructii, dar si ca se tem sa plece de acasa deoarece pot ramine fara acestea. In acest moment, casele sint proprietatea lui George Becali, iar pamintul pe care au fost construite apartine Primariei Vulturu. Ce parere au vrincenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Carolina Grama, 76 ani, pensionar CAP, com. Gologanu


"La noi nu se pune problema inundatiilor, ci mai mult a secetei. Stiu de la televizor cite putin din problemele oamenilor din Vadu Rosca, dar nu si faptul ca ei nu au acte de proprietate la casele facute de Becali. Eu nu ma pricep la astfel de lucruri si ce trebuie sa faca ei pentru a rezolva problema. Poate ar trebui macar sa mai mearga la Bucuresti, sa vada ce pot face, sa insiste pentru aceste case."


Petrica Apostu, 56 ani, pensionar, com. Vulturu


"Eu fiind din comuna Vulturu, cunosc putin din problemele satenilor din Vadu Rosca. Dupa cite aud, au drumurile facute, casele terminate, la fel si altii de la Boltirlau, care au case facute de Guvern. Din cite am auzit, unii au acte de proprietate, altii nu. Nu stiu sigur daca nici unul din Vadu Rosca nu are acte, deoarece nu sint de acolo si nu pot cunoaste exact situatia. Ei trebuie sa se lupte pentru a primi aceste acte de proprietate, dar si Primaria comunei Vulturu, chiar si Prefectura Vrancea."


Roxana Mincu, 55 ani, casnica, com. Virtescoiu


"Fiind investitia domnului Becali, s-ar putea ca mai tirziu acesta sa fie un mare patron si in judetul Vrancea. Oamenii care au case acolo cred ca trebuie sa vada in Becali un patron si sa stea acolo in chirie. El merge pe mai multe fronturi, asa ca poate intr-o zi o sa fim dominati de Gigi Becali si o sa fim tara lui. Asta este parerea mea despre faptul ca oamenii din Vadu Rosca nu au acte de proprietate pe casele construite de Becali."


Paula, 58 ani, pensionar, com. Tataranu


"Este foarte rau ca acesti oameni din Vadu Rosca nu au acte de proprietate pe casele construite de Becali. Eu cred ca daca el a facut aceasta pomana, ar trebui s-o faca pina la capat, adica sa faca acte de proprietate pe case. Impreuna cu Primaria comunei ar trebui sa rezolve problema. Daca vrea sa fie bun, sa fie pina la capat. In cazul in care ar fi cistigat partidul acolo in comuna, poate se implica mai mult. Eu asa cred ca este cel mai bine si asta este parerea mea. Nimeni nu a dorit ca acesti oameni sa ramina fara case si se poate intimpla oricui."


Lenuta Serban, 54 ani, pensionar, sat Slobozia Botesti, com. Maicanesti


"Chiar daca Gigi Becali a facut aceste case, trebuie sa-i mai ajute si altii pe acei oameni, pentru a rezolva cu actele de proprietate. Cind a facut aceste case dupa inundatii nu le-a facut pentru a fi votat, chiar daca nu-i stim gindurile. Nu voturile trebuie sa-l determine sa faca acte pe aceste case facute de el. El nu trebuie sa se gindeasca ca este proprietar pe ele, ci ca a ajutat niste oameni loviti de ape. Am fost si noi inundati, nu ca la Vadu Rosca, dar s-au stricat si la noi multe. Am fost insa ajutati de primarie. Cei din Vadu Rosca nu-si doresc decit sa fie proprietari pe casele acestea, mai ales ca nu ei au dorit sa ramina fara ceea ce au avut."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.