Jurnalism cetatenesc

Sper sa fim si noi, vrincenii, vazuti mai bine in tara

Ramona Nicolae
27 aug 2008 696 vizualizări
focsaneanca Crina Onciu a participat la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, la sectiunea interpretare

Festivalul de muzica usoara de la Mamaia din acest an a avut printre finalistii de la sectiunea de interpretate si o focsaneanca, pe tinara Crina Onciu. Ea este eleva in clasa a X-a la Colegiul National "Al. I. Cuza", invata foarte bine si cinta din placere, cum spun si profesorii. Adolescenta a interpretat o melodie grea la Mamaia, lansata acum 40 de ani de Elena Constantinescu. Chiar daca nu a obtinut un premiu la acest Festival, participarea in finala a reprezentat o experienta care o va ajuta pe viitor. Ce parere au interlocutorii nostri despre aceasta participare vrinceana la un cunoscut festival national de muzica usoara puteti citi in rindurile urmatoare:


Lenuta Coman, 58 ani, pensionar, Focsani


"Nu am urmarit festivalul de la Mamaia si nu am stiut ca a participat si o focsaneanca. Ar trebui sa mearga mai departe, la alte concursuri, deoarece are talent. Daca parintii indruma copiii spre a face ceva frumos si daca ii si pot ajuta financiar, ei pot reusi. Din pacate, multi tineri au talent, dar nu au posibilitati financiare pentru a porni la drum. In viata, daca nu ai bani, nu faci nimic. Trebuie sa fii ajutat cumva sau sponsorizat, iar in final trebuie sa crezi si in bunul Dumnezeu."


Elena Ilie, 63 ani, pensionar, Golesti


"M-am uitat putin la Festivalul de la Mamaia, deoarece mai stau cu nepotelul meu si trebuie sa fiu atenta tot timpul. Imi place acest concurs, dar nu stiu cine a cistigat. Ne bucura sa auzim ca a participat si o focsaneanca in finala acestui festival cunoscut. Sint multi copii talentati la noi, mai ales pe la tara, asa cum am vazut la o emisiune a unui post de televiziune. La fel este si la sport, multi tineri talentati, dar nu sint bani sa ajunga cit mai sus. Este bine sa stim si despre astfel de copii care au talent, ca de necazuri si stiri urite ne-am saturat."


Alina L. Mamalauca, 16 ani, eleva, com. Cimpuri


"Am urmarit Festivalul de la Mamaia, dar nu in intregime, astfel ca nu am vazut-o pe focsaneanca noastra. Este bine sa auzim ca sint tineri talentati care doresc sa se afirme si chiar reusesc. Si mie imi place muzica si chiar am cintat la anumite manifestari scolare. Sintem un grup de elevi din Cimpuri, indrumati de un profesor de muzica, Viorel Simion, si participam la diferite manifestari prin judet. Mergem prin Naruja, Focsani sau alte localitati pentru a cinta muzica populara, usoara, cite putin din mai multe genuri muzicale. Fiecare dintre noi doreste sa se afirme mai mult, sa participe la un concurs national de muzica."


Cristina D. Ilea, 16 ani, eleva, com. Cimpuri


"Nu stiam ca la Festivalul de la Mamaia a fost si o eleva din Focsani si ca a intrat chiar in finala. Este un lucru bun sa ajungi acolo si un pas inainte pentru ea. Si eu am cintat cu diverse ocazii, in Piata Unirii din Focsani sau la serbarile de la scoala. Impreuna cu alti elevi sintem indrumati de dl. profesor de muzica Viorel Simion pentru a participa la diverse manifestari prin judet, interpretind mai multe genuri muzicale. Mi-ar placea sa pot participa la un festival de muzica mai cunoscut, dar nu este chiar usor sa ajungi acolo."


Eugenia Enache, 67 ani, pensionar, Focsani


"Nu am urmarit Festivalul de muzica de la Mamaia si imi pare rau acum. Ne mindrim cu aceasta eleva care a participat la concurs si a intrat in finala, chiar daca nu a obtinut nici un premiu. Are toata viata in fata si multe sanse sa se afirme. Trebuie sa fie optimista, sa aiba incredere in ea. Generatiile din ultimii ani sint mult mai istete decit am fost noi, dar sint si unii copii mult mai neastimparati. Sint uimita cind vad copii care obtin rezultate foarte bune intr-un anumit domeniu. Sper sa fim si noi, vrincenii, vazuti mai bine in tara si chiar peste hotare. Din pacate, mai sint unii invidiosi pe succesul altora. Sint de parere ca, pentru a putea ajunge departe, trebuie un mic imbold de la cineva, un ajutor din spate, de orice fel."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 14 ore, 33 minute, 38 secunde
Nici eu nu am vazut-o pe Crina desi as fi vrut tare mult,pentru ca o cunosc fiind multi ani colega la dans sportiv cu fata mea.Dar cum se vede din toate interviurile nimeni nu a stiut pina nu sd-a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.