Jurnalism cetatenesc

Am de invatat pe viitor din acest impas cu corigenta

Ramona Nicolae
21 aug 2008 795 vizualizări
luni a inceput a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an

708 absolventi de liceu, din care 98 din seriile anterioare, au inceput de luni sesiunea a doua a examenului de "maturitate" cu proba orala la limba si literatura romana, in timp ce ieri s-a derulat proba la limba straina. Circa 135 de candidati au participat la fiecare din oraluri, deoarece restul a trecut de aceasta proba in sesiunile anterioare. Aceasta a doua sesiune se desfasoara in doua centre de examinare, in conditiile in care anul trecut au fost 450 de candidati si un singur centru. Elevii care sustin acum bacalaureatul sint cei care nu au trecut in prima sesiune sau cei care au avut corigente, alaturi de absolventii anilor din urma ramasi fara diploma. Am stat de vorba cu citiva elevi care ne-au impartasit cum este sa sustii a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Parerile lor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Marius A. Gavrila, 21 ani, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Focsani


"La sesiunea din iunie nu m-am putut prezenta deoarece am avut doua corigente. In acest timp le-am luat, situatia scolara s-a incheiat si astfel am venit acum, in cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Luni am avut proba orala la limba romana, am trecut-o cu bine, apoi am avut tot oral la limba franceza. Urmeaza probele scrise la romana, matematica, geografie. Emotiile cele mai mari le-am avut la franceza, dar s-a terminat bine si aici. Nu mi-a parut rau ca nu am sustinut prima sesiune a bacalaureatului, deoarece atunci este mult mai aglomerat, iar emotiile sint si mai mari. Acum a fost mai relaxant si lejer deoarece au fost mult mai putini elevi si stresul a fost mai mic."


Nicu Nioclescu, 18 ani, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Biliesti


"Am avut o corigenta si din acest motiv nu am putut intra in examenul de bacalaureat din iunie. Am rezolvat problema intre timp, asa ca acum pot sustine acest examen. Am trecut de oralul la romana destul de bine, dar emotiile cele mai mari le am la limba engleza. Ma descurc cu aceasta materie, dar tot am emotii. Daca nu aveam acea corigenta acum eram la facultate, deoarece doream sa dau la Marina. Acum trebuie sa astept sa treaca anul pentru a intra. Am de invatat pe viitor din acest impas cu corigenta. Urmeaza probele scrise pe care sper sa le trec destul de bine."


Danut Popa, 18 ani, Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud, com. Paunesti


"Am terminat cu bine probele orale la romana si limba straina. A trebuit sa sustin acum bacalaureatul, deoarece am avut o corigenta la matematica si din acest motiv am emotii mari la aceasta proba. Eu cred ca si comisiile de acum sint la fel de severe ca in prima sesiune, dar depinde si de cum ne prezentam noi. Trebuie sa fim pregatiti si noi pentru ca ei sa fie mai buni. Mi-a parut rau ca am avut corigenta si ca nu am terminat la inceputul verii cu bacalaureatul. Dupa ce voi termina acum, ma voi inscrie la o facultate din Focsani. Sper ca tot raul sa fie spre bine si acest impas cu corigenta sa ma determine mai mult pe viitor sa fiu atent."


Virgil Zbirciog, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici", Panciu


"A fost destul de usor la oralul de la limba romana. Am avut o corigenta la matematica si din acest motiv nu am putut sustine prima sesiune de bacalaureat. In continuare am probele scrise, dar emotii nu prea mai am la ele. Voi merge la facultate, la Suceava, la Silvicultura. Din pacate, si acolo in primul an voi face multa matematica, dar sper sa ma descurc."


Diana Moise, 19 ani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, Racoasa


"La romana oral a fost putin mai greu decit la limba straina. A fost mai dificil, mai ciudat, deoarece a trebuit sa comentez parerea proprie pe care am avut-o la un subiect. Vor urma probele scrise la romana, matematica, geografie si biologie. Emotiile nu pot spune ca au trecut in totalitate, dar ele au fost mult mai mari la problele orale. Imi place mai mult sa dau examen scris, deoarece ai timp mai mult la dispozitie sa te gindesti si mi se pare mai simplu. Voi sta un an acasa, ma voi angaja, pentru ca la anul sa ma inscriu la o facultate. Nu dorim decit sa terminam cu bine examenul de bacalaureat."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.