Jurnalism cetatenesc

Trebuie sa platim in fata legii, indiferent cine sintem

Ramona Nicolae
18 aug 2008 633 vizualizări
deputatii PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea nu vor fi cercetati penal prea curind

Parlamentarii, sub protectia anonimatului, au votat saptamina trecuta impotriva cercetarii penale a deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea, astfel ca solicitarile DNA de avizare a inceperii urmaririi penale au fost respinse. Chiar daca PNL, PD-L si PRM anuntasera ca vor vota pentru inceperea urmaririi penale, iar PSD, PC si UDMR au sustinut ca vor vota "conform constiintei", rezultatul a fost altul decit cel asteptat de cei mai multi dintre cetatenii obisnuiti. Ce parere au vrincenii despre acest vot al parlamentarilor nostri puteti citi in rindurile urmatoare:


Doina Grigore, 55 ani, pensionar, Focsani


"Nu am doar o singura parere despre acest vot al parlamentarilor nostri, ci chiar mai multe. S-au spus, s-au promis multe si alesii nu fac nimic. Cei bogati nu se gindesc la cei saraci. Le-as da si eu lor 600 de lei sa traiasca o luna de zile sa vada daca pot. Articolul din constitutie, care prevede ca parlamentul sa supuna la vot daca un parlamentar poate fi cercetat penal sau nu, nu stiu daca trebuie scos sau nu, deoarece nu am cunostintele necesare pentru asa ceva, dar sint dezamagita in totalitate de ceea ce este la noi."


Mariana B., 46 ani, secretara, com. Vidra


"Prin faptul ca parlamentarii au votat impotriva cercetarii penale a lui Nastase si Mitrea au incurajat coruptia. Cu asta am spus totul. Nu am crezut nici o clipa ca parlamentarii vor vota altfel, deoarece sint foarte multi pesedisti acolo, se plimba toti de la un partid la altul, dar si pentru ca, dupa cum se spune, «corb la corb nu-si scoate ochii»."


Aurelia Scovronschi, 50 ani, pensionar, Focsani


"Mi se pare incorect ca parlamentarii au votat impotriva cercetarii penale a lui Nastase si Mitrea. Toata lumea trebuie sa plateasca la fel, sa raspunda pentru ceea ce a facut ori sa-si dovedeasca nevinovatia in fata legii. Toti muncim, toti putem gresi, dar cind sintem vinovati trebuie sa platim in fata legii, indiferent cine sintem. Am auzit ca un articol din constitutie prevede ca parlamentarii voteaza daca un coleg poate fi cercetat sau nu si mi se pare corect daca ar fi scos pe viitor. In Parlament se spune ca sint oamenii cei mai cinstiti, corecti, care ne reprezinta. Dar doar asa se spune, deoarece realitatea este cu totul alta. Sintem dezamagiti ca mergem la vot si degeaba. Pentru noi nu se schimba nimic in bine, dar pentru ei da."


Magda Gruiu, 54 ani, pensionar, Focsani


"Am fost dezamagita cind am aflat ca parlamentarii au votat impotriva cercetarii penale a celor doi, Nastase si Mitrea, chiar daca nu prea credeam ca vor face altfel. Sint toti colegi, vor mai fi ani buni de aici incolo si, cum corectitudinea nu este o caracteristica a parlamentarilor nostri, ei au fost de partea celor doi. Nu cred ca pe viitor ar trebui ca parlamentarii sa voteze daca un coleg al lor poate fi cercetat penal sau nu, deoarece nu poate fi un vot obiectiv."


Toader Fotache, 69 ani, pensionar, Focsani


"Realitatea este ca domnul Nastase se ascunde in spatele parlamentarilor de toate neregulile pe care le-a facut. Cite-or fi nu stim, dar nu se discuta atita timp pe seama lui, daca nu ar fi fost ceva adevarat. A facut el ceva necurat. Daca se stia nevinovat trebuia sa fie la dispozitia celor in drept pentru a-l cerceta. Miron Mitrea a spus ca va demisiona, dar vom vedea daca nu cumva se va razgindi, ca este o traditie la noi asa ceva. Toata lumea ar trebui cercetata daca a facut ceva rau, dar si atunci cind exista doar suspiciuni. Nu doar parlamentarii trebuie sa decida daca un coleg al lor trebuie cercetat sau nu, deoarece nu o pot face intr-un mod obiectiv."


Vasile Cojocaru, 41 ani, tehnician auto, Cimpineanca


"Dupa parerea mea, parlamentarii au votat incorect ca Adrian Nastase si Miron Mitrea sa nu fie cercetati penal. Daca nu erau vinovati trebuiau de buna voie sa dovedeasca asa ceva si sa spuna ca «da, vreau sa fiu cercetat, pentru a arata cetatenilor ca sint nevinovat si ca nu am nimic de ascuns»."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 14 ore, 45 minute, 45 secunde
Pai mergem la vot dar intr-adevar mergem degeaba daca tot cu PSD-ul votam. Ce sa se schimbe ? La Focsani PSD a luat 49% dar aici vad ca toti votantii PSD, ca nu cred ca dintre cei intervievati a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.