Jurnalism cetatenesc

Ce se intimpla acum la noi in municipiu este aiurea

Ramona Nicolae
14 aug 2008 577 vizualizări
Focsaniul nu va avea prea curind viceprimari

Municipiul Focsani este singurul din tara care nu are inca numiti viceprimarii. Recursul facut de Consiliul Local impotriva hotaririi Tribunalului Vrancea prin care Alin Trasculescu si Romeo Paul Postelnicu au ramas fara aceste functii se va judeca pe data de 9 decembrie la Curtea de Apel Galati. Consilierii PSD au cerut instantei anularea hotaririi din data de 26 iunie 2008, de alegere a celor doi in aceste functii, pe motiv ca zece din buletinele de vot au fost completate cu carioci de culori diferite, incalcindu-se astfel secretul votului. Ambele tabere, PD-L si PNL se gindesc la solutia alegerilor anticipate la Consiliul Local Focsani, in incercarea de a rezolva mai repede acest lucru. Cum privesc vrincenii aceasta situatie de la nivelul municipiului puteti afla din rindurile urmatoare:


Maria Sandulescu, 64 ani, pensionar, Focsani


"Chiar nu mai stiam care este situatia celor doi viceprimari, dar ceea ce se intimpla acum la noi in municipiu este aiurea. Daca recursul se va judeca abia pe 9 decembrie, cred ca solutia alegererilor anticipate este cea mai buna. Trebuie ca in aceste doua functii sa fie persoane alese de catre cetateni. Nu este normal ca un astfel de proces sa fie judecat atit de tirziu. Focsaniul este un oras destul de dezvoltat si trebuie sa aiba tot ceea ce-i trebuie, inclusiv viceprimari."


Mihaela Cristea, 31 ani, rezident Italia


"Nu stiam ca Focsaniul nu are inca viceprimari. Am venit acasa in aceasta luna si tocmai am luat ziarul pentru a mai afla ce se intimpla aici, dar nu am reusit sa-l citesc. Nu este normal ca dupa atita timp de la alegerile din iunie sa nu se rezolve aceasta situatie. Trebuie ca pina in data de 9 decembrie sa fie numiti viceprimarii, nu atit de tirziu. Nu stiu daca solutia alegerilor anticipate este foarte buna. In Italia nu se intimpla asa ceva, sint corecti cu aceste alegeri. Aici nu putem vorbi de acelasi lucru si din acest motiv s-a saturat lumea si pleaca din tara."


Maria Popescu, 54 ani, contabil, Focsani


"Nu este normal faptul ca Focsaniul nu are nici acum viceprimari, la atita timp dupa alegerile locale. Nu avem noi ce face, sintem la mina politicienilor. Propunerea de alegeri anticipate pentru Consiliul Local este una foarte buna, dar nu stiu daca merge, deoarece se impotrivesc altii. Avind in vedere ca PSD-ul este cel mai puternic la nivelul judetului, nu prea mai avem sperante ca se va schimba ceva. Am avut o data ocazia, am risipit-o si acum asteptam. Din pacate, cei batrini nu-i lasa in fata pe cei tineri."


Lavinia Giurea, 23 ani, baby-sitter, Focsani


"Nu stiam ca nu avem inca viceprimari, deoarece ei au fost alesi in aceste functii la un moment dat. Nu ma pricep foarte bine la aceste lucruri, dar cred ca era bine daca se rezolva cumva aceeasta problema mai repede. Solutia alegerilor anticipate nu stiu cit de buna ar fi, deoarece lumea voteaza mereu si nimic bun nu se intimpla. Sint dezamagita de ceea ce se intimpla la noi in general, nu doar referitor la acest lucru si din acest motiv nu am votat in iunie. Daca s-ar organiza alegeri anticipate pentru Consiliul Local voi merge sa votez pentru a se incheia odata cu numirea viceprimarilor."


Maftei Ionescu, 32 ani, mecanic auto, Naruja


"Este un pic neobisnuit ca Focsaniul sa nu aiba nici la aceasta data viceprimari. Daca ar fi alegeri anticipate, cum propun unii, cred ca este cel mai bine. Cei care conduc acum nu au nici un interes in a rezolva aceasta problema cit mai repede si incearca sa puna piedici. Ar fi fost o echipa interesanta ca cei doi sa fie viceprimari, alaturi de primar, mai ales ca o schimbare a fost dorita de multi focsaneni."


Enache Stana, 53 ani, pensionar, Focsani


"Nu este normal ca la ora actuala nu avem viceprimari, iar data fixata pentru proces este foarte tirzie. Ne-am cam saturat cu totii de alegeri, dar daca asta este singura solutie la care s-au gindit unii politicieni nu am nimic impotriva. Sa fie organizate iarasi alegeri anticipate, daca asa vom avea mai repede viceprimari. Nu avem cum sa stam asa mult timp fara persoane in aceste functii, deoarece viceprimarii au rolul lor. Daca procesul este atit de tirziu, ideea alegerilor anticipate cred ca este adecvata intr-o astfel de situatie."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.