Jurnalism cetatenesc

Concursul are traditie si a capatat ceva notorietate

Ramona Nicolae
12 aug 2008 582 vizualizări
in perioada 4 - 10 august, in tabara de la Galaciuc s-a desfasurat concursul national de aplicatii soft

Simbata trecuta s-a incheiat concursul national de aplicatii soft de la Galaciuc, ajuns la a XIV-a editie. In perioada 4 - 10 august, liceeni din toata tara, pasionati de informatica, au venit in tabara de la Galaciuc pentru a se intrece in cunostinte in cadrul concursului interdisciplinar InfoEducatie 2008. Au participat 128 de concurenti din 30 de judete ale tarii care s-au confruntat in cadrul a trei sectiuni: soft educational, soft utilitar si pagini web. Printre premiantii de simbata s-a aflat si un vrincean, de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu, care a obtinut locul trei la sectiunea soft educational. Ce parere au interlocutorii nostri despre acest concurs si daca sint ei pasionati de informatica puteti afla din rindurile urmatoare:


Ionut Blanaru, 20 ani, student constructii, Focsani


"Sint pasionat de calculatoare, dar nu stiu cit si de programare. Am fost la mare la inceputul lunii si nu am stiut ca s-a organizat in tabara Galaciuc un concurs de informatica. Nu stiu ce sa zic exact despre aplicatiile soft, cit ma pricep la ele si cit mi-ar placea sa intru in tainele lor. Mai mult internetul il folosesc, iar la programare nu prea ma pricep. Eu sint student la constructii, asa ca ma pasioneaza doar acest segment, mai palpabil decit informatica."


Ionut Trif, 20 ani, student ASE, Focsani


"Citusi de putin sint pasionat de calculatoare, asta deoarece nu m-au atras in mod deosebit. Folosesc calculatorul atit cit imi este necesar. Stiu ca a fost un concurs national de aplicatii soft in tabara de la Galaciuc, deoarece am prieteni care au participat. Concursul are ceva traditie, este un lucru bun faptul ca se mentine si a capatat ceva notorietate. Participantii s-au si recreat in acelasi timp, mai ales ca imprejumirile merita vizitate."


Bogdan Lupu, 17 ani, elev, Italia


"Sint pasionat cit de cit de calculatoare si de programare. Intr-un fel ma pasioneaza ceea ce este legat de calculator, dar mai mult internetul si jocurile. Am prieteni care stau mult timp in fata calculatorului si le place sa intre cit mai mult in tainele lui si a programelor diverselor. Cunosc citeva programele mici si anumite limbaje folosite in domeniu, dar nu intr-atit incit sa fac eu aplicatii sau ceva mai sofisticat si modern."


Ionut Blana, 16 ani, elev, clasa a IX-a, Focsani


"Stiu sa folosesc calculatorul, dar nu ma pasioneaza foarte mult, cum ar fi informatica. Nu stiu sa fac aplicatii soft si nici nu cred ca as vrea. Nu am auzit ca in tabara Galaciuc s-a desfasurat un concurs pe aceasta tema si nici nu am cunostinte sau colegi care sa fi participat. Mi-ar fi placut poate sa stiu sa fac programare, dar oricum, nu sint pasionat de calculator si de toate tainele lui. Il folosesc mai mult pentru a ma informa."


Constantin Riciu, 19 ani, student, Focsani


"Folosesc calculatorul, dar nu sint pasionat atit de mult de el incit sa fac programare. Am auzit din presa de acest concurs de aplicatii soft de la Galaciuc, stiu ca a fost si anul trecut si este foarte bine ca se organizeaza si la noi asa ceva. Nu am avut colegi care sa participe si nici eu nu am dorit, deoarece nu ma pasioneaza. Tocmai am terminat liceul si doresc sa studiez stiintele politice, asa ca nu matematica, nu informatica sau ceva legat de acest domeniu. Folosesc calculatorul cam cit imi este necesar, mai intru in tainele lui citeodata, dar nu pentru o cariera in acest domeniu."


Andrada Damian, 13 ani, eleva, clasa a VII-a, Focsani


"Imi place sa lucrez la calculator si sa aflu mai multe din tainele lui. Sint in clasa a VII-a _rightsi as dori sa urmez un liceu cu profil de informatica. Nu am auzit de concursul national de la Galaciuc de aplicatii soft, dar mi-ar placea sa particip pe viitor. Deocamdata, sint la inceput de drum in a afla tainele calculatorului si fac atit cit pot eu."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.