Jurnalism cetatenesc

Este o mare rusine ce se intimpla la eliberarea buletinelor

Ramona Nicolae
7 aug 2008 709 vizualizări
stranierii veniti acasa in concediu au luat cu asalt Biroul de Evidenta a Persoanelor

Vrincenii veniti acasa in concediu in aceasta luna stau la cozi foarte mari la Birourile de Evidenta a Persoanelor din cadrul diverselor sectii de Politie din judet. In Focsani, existind un singur ghiseu destinat primirii documentelor pentru eliberarea actelor de identitate, aglomeratia este pe masura. La solicitarea "stranierilor" au fost eliberate bonuri de ordine, in speranta ca fiecare va sti cit are de asteptat. Nemultumirile lor sint legate de faptul ca stau foarte multe ore la rind, chiar si doua zile consecutiv, ei propunind ca in aceasta perioada sa existe mai multe ghisee de primire si eliberare a documentelor. Care este parerea unora dintre cei care au solicitat eliberarea actelor de identitate despre toata aceasta nebunie de la Biroul de Evidenta a Persoanelor Focsani puteti citi in rindurile urmatoare:


Daniela Ilie, 37 ani, Rastoaca


"Am venit de dimineata la Politie pentru a-mi schimba buletinul. Nu mai puteam amina sa-l fac, chiar daca stiam ca acum este aglomerat pentru ca au venit cei care lucreaza in Italia sau Spania. Ar fi bine sa mai fie inca un ghiseu pentru a se rezolva mai repede, deoarece este foarte multa lume. Asteptam o zi intreaga si nu se stie daca vom intra in cursul zilei. Am luat bon de ordine, dar stau afara si astept sa vina rindul meu, deoarece inauntru este foarte cald si nu se poate sta."


Valentina Mihai, 31 ani, rezident Italia


"Este prima zi cind vin aici la Politie pentru a-mi schimba buletinul si nu stiam ca este atit de aglomerat. Este o mare rusine ceea ce se intimpla aici. Am luat un numar de ordine, s-a facut si o lista de asteptare, dar am lipsit cinci minute si s-a stricat lista. Dupa parerea mea, organizarea nu exista. Cred ca peste o suta de ani vom ajunge sa fim organizatI, dar si respectati. Nu cunosc sa fi schimbat programul care il au de obicei, adica sa se lucreze mai mult, dar poate nu era rau sa faca asa."


Adriana Ene, 32 ani, rezident Italia


"Am rezolvat de sapamina trecuta cu buletinul de identitate, cind am stat aproape o ora pentru a depune actele, deoarece au fost aproximativ zece persoane. Stiam ca va fi foarte aglomerat in aceasta luna, cind aproape toti au venit acasa. Au fost si persoane care nu intelegeau ce acte erau necesare sau nu le aduceau pe toate si a mers astfel mai repede rindul. Acum am venit sa ridic buletinul, dar nu stiu cit voi astepta."


Fanica Ene, 33 ani, rezident Italia


"Am venit doar sa ridicam buletinul, deoarece am depus actele necesare inca de saptamina trecuta. Nu a fost deloc aglomerat, astfel ca am rezolvat destul de repede. Stiam ca va fi nebunie in aceasta luna si ne-a prins bine ca am venit mai repede pentru a ne face buletinele. Nu stiu insa cit vom astepta astazi pentru a-l ridica, oricum ce a fost mai dificil a trecut. Asteptam sa se mai schimbe lucrurile in bine si la noi, deoarece oricum ne vom intoarce acasa. Nu am plecat in Italia cu gind sa raminem, pentru ca ne este greu si acolo. Trebuie sa mai stringem niste bani."


Claudia Craciun, 26 ani, rezident Italia


"Stau si astept sa-mi depun actele pentru buletin. Stiam ca va fi aglomerat in acesta perioada, deoarece am schimbat pasapoartele in urma cu doi - trei ani si a fost la fel ca acum. A fost o nebunie si atunci. Am bon de ordine, dar nu stiu daca voi reusi sa intru in cursul zilei, chiar daca am venit de dimineata."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 15 ore, 2 minute, 28 secunde
vu7uuze-2xn53je-tw6qc5de-0 online gambling http://urlser.com/?m6c0v#1 [url=http://free-poker-mo.lookera.net#3]free poker[/url] [url]http://urlser.com/?m6c0v#4[/url] citeste integral
, acum 739408 zile, 15 ore, 2 minute, 28 secunde
BF3n5P xcgdhqmsguda, [url=http://lqygirzvsuzp.com/]lqygirzvsuzp[/url], [link=http://oprnbsysjdcd.com/]oprnbsysjdcd[/link], http://jmlotgdngdjd.com/
, acum 739408 zile, 15 ore, 2 minute, 28 secunde
5rbGT8 rywxsnhymogo, [url=http://mzivviulvelt.com/]mzivviulvelt[/url], [link=http://xsqoprcfdjzr.com/]xsqoprcfdjzr[/link], http://aanfexrlrejc.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.