Jurnalism cetatenesc

Am dus tara de ripa si acum alergam la vita de vie

Ramona Nicolae
6 aug 2008 753 vizualizări
in ciuda faptului ca nu avem apa calda, ieri, CL-ul a pus in discutie strategia de incalzire a Focsaniului pe timp de iarna propusa de ENET

Consiliul Local al municipiului Focsani a discutat ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare, Strategia de incalzire a orasului pe timp de iarna propusa de ENET. Aceasta a fost elaborata de o firma specializata din Bucuresti, dar si ENET-ul a venit cu citeva propuneri. Una ar fi ca vara sa avem apa calda prin solutia solara, iar o alta, ca pe timpul iernii, energia necesara incalzirii caloriferelor sa fie obtinuta din biomasa, adica din resturi vegetale, vreascuri, baliga uscata, dar si din biogazul extras de la groapa de gunoi. Ce parere au focsanenii despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Vasilica, casnica, Focsani


"Problemele financiare ale fiecaruia fac ca acum sa nu avem apa calda. Avem si noi la bloc proprietari care sint restantieri la ENET, dar au salarii si pensii foarte mici. Dar, cum se fac atitea spectacole fara sens, nu ar trebui sa ne lipseasca ceva atit de necesar, cum ar fi apa calda. Trebuie sa fie gasite solutii si pentru cei saraci, pentru a-si plati facturile. Ne vine sa ridem cind auzim de inlocuirea gazului metan cu resturi vegetale. Am dus tara de ripa si acum alergam la vita de vie pentru a avea caldura in case. Solutii trebuiau cautate de mult, nu cind muritorul de rind este la pamint. M-am saturat de minciunile celor care ne conduc."


Angelica Ilcu, 50 ani, pensionar, Focsani


"Ma deranjeaza foarte mult ca nu avem nici acum apa calda, in conditiile in care am platit ceea ce am consumat. Dupa parerea mea, intii trebuie sa rezolve problema apei calde si apoi sa gaseasca solutii pentru incalzirea pe timpul iernii. Alternativa inlocuirii gazului metan cu resturi vegetale nu mi se pare rea, dar trebuie sa te ocupi permanent sa stringi cantitati foarte mari necesare incalzirii unui oras intreg. Este si ecologic pe de o parte, ca nu mai ramin pe oriunde aceste resturi. Totusi, masura mi se pare inapoiata pentru vremurile astea."


Mihaela Nastase, 19 ani, studenta, Focsani


"Inca incalzim apa acasa si este putin cam dificil. Faptul ca acum se discuta despre incalzirea orasului pe timpul iernii poate este bine, dar sa se faca cu resturi vegetale nu mai stiu ce sa spun. Probabil ca va fi mai ieftin asa, dar nu stim cit de reala. Ideea este buna, dar trebuie sa se reuseasca sa fie pusa in practica."


Elena I., 60 ani, pensionar, Focsani


"Este justificat sa nu avem acum apa calda din cauza datornicilor. Cind ai bani putini, mai intirzii cu platile. M-as fi gospodarit si eu cum trebuie acasa, cu o centrala sau un alt aparat, pentru a avea apa calda si caldura, dar nu avem finantele necesare, cu toate ca platesti pe masura apoi. Este insa o perioada foarte prost aleasa pentru a opri apa calda. Au dreptate si ei, dar rezolva foarte usor problema asa. Nu-i intereseaza deloc de noi, iar in lunile urmatoare vor incarca facturile si vor recupera banii. Ne lasa sa gasim solutii singuri, deoarece nu le pasa niciodata de noi. Discutiile de acum pentru incalzirea pe timpul iernii reprezinta praf aruncat in ochii nostri."


Cezarina Marina, 28 ani, rezident Italia


"Nu locuiesc in oras, dar am auzit ca focsanenii nu au apa calda. Probabil ca vinovati sint consumatorii ca nu au platit, dar unii dintre ei nici nu au cu ce plati. Trebuie sa se faca ceva pentru ca cei care platesc sa nu sufere alaturi de ceilalti din cauza lipsei apei calde. Solutii si bani cred ca s-ar putea gasi, dar acestia din urma sint cheltuiti in alte scopuri. Au fost alegeri, nu s-a intimplat nimic bun in acest timp, ca de altfel in ultimii ani. Sintem ademeniti sa venim inapoi, ca este frumos, ca ni se vor da bani multi, dar realitatea este cu totul alta. Nu cred ca vor face prea curind ceva pentru a ne fi bine."


Dana Lungu, 31 ani, contabil, Odobesti


"Locuiesc in Odobesti, dar am auzit ca focsanenii nu au apa calda. Nivelul de trai a scazut mult in ultimii ani si lumea nu mai poate plati. Insa exista si rauvoitori care nu platesc ceea ce consuma. Trebuie gasite solutii pentru ca cei care au platile la zi sa beneficieze permanent de apa calda, iar cei care nu, sa ramina fara ea. Nu stiu daca s-ar putea realiza asa ceva la noi."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Alina MELNIC


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 14 ore, 33 minute, 31 secunde
nu va e rusine bacinschi si popescule pt tot cacatul care-l mancati si nu faceti nimic? fira-ti voi al dracului cu tot neamul vostru ca suntem satui golaniile voastre. sa va crape ochii imbecililor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.