Jurnalism cetatenesc

As vrea sa donez, dar nu stiu unde

Ziarul de Vrancea
31 iul 2008 2920 vizualizări
Crucea Rosie stringe donatii pentru victimele inundatiilor din nordul Moldovei

Filiala de Cruce Rosie Vrancea face apel la solidaritatea vrincenilor pentru stringerea de donatii in bani, alimente, cazarmament si materiale de constructii pentru victimele inundatiilor din nordul Moldovei. Cum vad focsanenii aceasta initiativa a Crucii Rosii si daca ar fi dispusi sa doneze, aflati din rindurile urmatoare:



Catalin Manole, 18 ani, elev, Focsani


"Sigur ca m-as duce sa donez cite ceva pentru sinistratii din Moldova, daca as sti unde se afla acel centru de colectare organizat de Crucea Rosie. Cred ca as putea oferi, in mod special, haine pentru persoane de virsta mea, insa nu cred ca as da bani. Dar haine si obiecte care le-ar fi de folos acelor oameni aflati intr-o situatie foarte grea, donez cu cea mai mare placere. Niciodata nu se stie cine poate fi in locul lor."



Adrian Costin Atarcicov, 19 ani, student, Focsani


"Este foarte buna ideea Crucii Rosii. Normal ca donez si eu de indata ce aflu care este locatia centrului de colectare pentru sinistratii din Moldova. In primul rind as dona haine si chiar jucarii. Probabil copiii s-ar bucura. Foarte multi oameni din Focsani ar fi dispusi sa doneze, deoarece au mari posibilitati financiare. Se zvoneste chiar ca pe harta, Focsaniul e cam al treilea sau al patrulea oras in ceea ce priveste bogatia, si al doilea referitor la preturile mari. In concluzie, sunt posibilitatI de a ajuta sinistratii. Numai ca oamenii ar trebui sa fie informati pe toate caile posibile, ca sa vina in numar cit mai mare sa doneze. Problema inundatiilor este un fenomen national si ar trebui sa fie cit mai mediatizate locatiile centrelor de colectare. Noi chiar putem sa dam o mina de ajutor si acei oameni chiar au mare nevoie de noi in aceste momente."



Viorica, 63 ani, pensionara, Focsani


"Eu sint singura, am o pensie de doua milioane si nu as putea sa contribui cu nimic. Insa e buna aceasta initiativa a Crucii Rosii, ofera oamenilor posibilitatea de a face o fapta buna, dar eu una nu as avea de unde sa donez. Insa va spun cu toata sinceritatea, ca daca as avea cu ce, as ajuta cu draga inima oamenii aflati in asemenea necaz. Cine are, ar trebui sa doneze."


Buzatelu Neioan, 73 ani, com Bragadiru, jud Ilfov


"Infiintarea unui centru special pentru colectarea donatiilor este un lucru foarte bun. Eu chiar daca imi permit nu fac niciodata donatii prin intermediari pentru ca nu imi inspira incredere. Daca s-ar desemna o persoana de incredere, care sa mearga personal la sinistrati cu lucrurile strinse de prin cartiere as contribui si eu. Dar fara un reprezentant de incredere, nu. Pentru ca sunt sigur ca se va intimpla la fel ca inundatiile din 2005, cind au disparut din alimentele si lucruri donate. Prefer sa merg personal si sa le inminez oamenilor ce as fi donat la centru."


Vancea, 35 ani, Focsani


"In astfel de situatii, cum sunt cele acum din Moldova, trebuie sa fim solidari sI sa ajutam fiecare cu ce sI cit putem pe cei aflatI in nevoi. Pina acum n-am aflat nimic despre acest centru de colectare pentru sinistratii din Moldova. Ar trebui informata lumea despre existenta lor pentru ca de multe ori potI chiar trece pe linga el fara sa-ti dai seama ce este acolo. Astfel omul sa poata veni cu cit de putin in ajutorul sinistratilor. In momentul in care se va deschide un astfel de centru voi merge sI eu personal ca sa donez haine pentru copii si jucarii. Daca fiecare ar contribui cu cit de putin eu zic ca am reusI sa-i ajutam."


Mariana Sava, 53 ani, Focsani


"Cred ca este un lucru foarte bun infiintarea acestui centru. Trebuie sa fim constientI ca oricui, oricind I se poate intimpla ceva de genul acesta. Eu chiar as vrea sa donez, dar sincer chiar nu stiu un astfel de centru de donare in Focsani. In momentul in care voi afla cu siguranta voi merge sI voi dona atit bani cit tI bunuri. SI eu cind am avut nevoie m-au ajutat altii sI sunt sI eu datoare sa ajut la rindul meu."



Sondaj realizat de Nicoleta LAZAR



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.