Jurnalism cetatenesc

Le place mult sa faca zgomot, sa poata circula cu o viteza mare

Ramona Nicolae
9 iul 2008 913 vizualizări
tot mai multi locuitori din centrul orasului se pling de zgomotul provocat pe timpul noptii de catre impatimitii motoarelor

La Primarie si la Politia Rutiera s-au inregistrat, in ultimul timp, tot mai multe reclamatii cu privire la zgomotul produs de motociclisti pe timpul noptii, mai ales in zona centrala a orasului, pe bulevardele Bucuresti si Unirii. Chiar daca in ultimii doi ani s-au aplicat nenumarate sanctiuni acestor pasionati de motoare, exista totusi citiva care nu se opresc din a face "spectacol" si a-si demonstra teribilismul. Aceste lucruri se intimpla in special noaptea, cind nu exista prea multe echipaje ale politistilor pe strazi, ca in plina zi. Vor fi luate masuri de catre Politia Rutiera si in ceea ce priveste masurarea nivelului de zgomot, asta dupa ce va fi adus in Focsani un aparat special. Ce parere au interlocutorii despre acest subiect puteti afla din rindurile urmatoare:


Mirela Androni, 17 ani, clasa a X-a, Focsani


"Am observat ca sint multi care au motociclete in oras. Fac mult zgomot cu ambalatul motoarelor si circula cu viteza cam mare si in timpul zilei, dar mai ales noaptea. Nu li se poate interzice sa circule pe strazi, dar ar fi bine daca ar exista un loc special facut pentru ei. Sint multi tineri pasionati de motoare, nu de masini, si poate din acest motiv au preferat sa cumpere motociclete. La place zgomotul provocat de motor si viteza pe care o pot avea. Este insa periculos sa circule in plina zi cu viteza prea mare, mai ales in preajma trecerilor pentru pietoni. Este deranjant zgomotul, dar unde locuiesc eu nu-i aud noaptea. Nu stiu daca ar fi posibila realizarea unui loc special pentru ei, dar ar fi cel mai indicat pentru toti."


Laura Mihu, 16 ani, clasa a X-a, Focsani


"Au aparut si la noi in oras multi tineri care au motociclete. I-am vazut de citeva ori circulind cu viteza prea mare pe strazile orasului, ceea ce nu este bine deloc, nici pentru ei, dar nici pentru pietoni, mai ales in preajma marcajelor de traversare a strazii. Cred ca prefera motocicletele, deoarece le place viteza mai mare, dar si zgomotul produs de ele. Unde locuiesc eu nu i-am auzit sa tureze motoarele pe timpul noptii, dar ziua ii aud prin oras. Sint destul de zgomotosi cind circula si este deranjant pentru toata lumea. Din acest motiv poate ar trebui un loc amenajat pentru ei, unde se pot desfasura in liniste."


Geta Acurmuloaie, 30 ani, jud. Bacau


"Este intr-adevar zgomot in oras, dar nu doar motociclistii il fac. Sint multe masini, multe lucrari de constructii si altele. Vad multi motociclisti trecind pe aici, prin centru si cu viteza mare insa. Ei ar trebui sa fie mai atenti cum circula pentru siguranta lor in primul rind, dar si a noastra. Le place mult sa faca zgomot, sa poata circula cu o viteza mare, mai mare decit cea a masinilor, poate din acest motiv nu si-au luat autoturisme."


Alin Vlaicu, 17 ani, clasa a XI-a, Golesti


"Nu as putea spune ca sint pasionat de motociclete, dar imi plac. Nu am asa ceva si nici nu cred ca imi voi cumpara pe viitor. Cei care au astfel de motoare sint pasionati de ele, de viteza pe care o pot avea, dar si de zgomotul produs. Fiecare dintre noi trebuie sa aiba o pasiune, iar unii aleg motoarele. Este mai sigur sa conduc o masina decit o motocicleta, chiar daca ea nu prinde viteza respectivului motor. Nu cred ca din cauza lor avem un oras cu mult zgomot. Pot spune ca fata de alte orase, cum ar fi Bucurestiul, Focsaniul este chiar linistit si fara prea multe pericole. Nu am auzit de altfel ca aici sa fie accidente in care sa fie implicati motociclistii. Cred insa ca pe multi ii deranjeaza zgomotul. Daca ar fi orasul mai mare, mai spatios, poate ar fi indicat sa existe o zona amenajata pentru ei."


Catalin Neculau, 17 ani, clasa a XI-a, Golesti


"Nu ma pasioneaza sa conduc o motocicleta, dar pot spune ca imi plac. Prefer o masina pe patru roti, deoarece este mai sigura decit un motor pe doua. Sint mult mai periculoase acestea, dar cui ii place adrenalina le prefera si li se par mai interesante. Nu cred ca orasul Focsani este unul cu mult zgomot din cauza acestor motociclisti sau chiar din alte motive. Parerea mea este ca alte orase din tara sint mult mai periculoase in ceea ce priveste circulatia, cu multe accidente, cum ar fi capitala de exemplu. La noi nu am auzit de accidente in care sa fie implicati motociclistii. Daca ar fi posibil, poate ar fi bine sa se amenajeze un loc pentru cei pasionati de motoare, dar in afara orasului."


Tatiana Dinu, 58 ani, asistent medical principal, Focsani


"Zi si noapte aud zgomotul provocat de motociclete. Stau in centru, pe bulevard si pot spune ca in special seara se amplifica acest zgomot. Ziua oricum nu sint doar ei pe drum, ci si masini, iar zgomotul este din multe parti. Ai senzatia cind ii auzi ca ti se sparg timpanele, asa de tare fac zgomot. Nu le putem interzice aceasta pasiune pentru motoare si viteza, ca fiecare trebuie sa prefere ceva, dar poate ar fi bine sa aiba ceva amenajat. Chiar m-am gindit la acest lucru, dar nu stiu ce solutie poate fi gasita printre atitea alte preferinte ale cetatenilor. Vrem piscine, vrem parcari, locuri de joaca si altele, de unde atitea spatii libere? Poate este frumoasa si pasiunea motociclistilor, dar parca este prea mult zgomot. Asa este secolul vitezei. Cred insa ca in acel loc amenajat pentru ei nu-si pot etala motocicleta, viteza, dar si barbatia din ei."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.