Jurnalism cetatenesc

Un copil nu va putea creste un alt copil

Ramona Nicolae
30 iun 2008 887 vizualizări
cazul fetitei de numai 11 ani ramasa insarcinata in urma unui viol al unchiului sau lasa romanii fara cuvinte

Se intimpla in Romania, mai exact intr-o localitate din judetul Neamt, ca o fetita de numai 10 ani si sapte luni sa fie violata de catre unchiul ei si sa ramina insarcinata. In ultimul timp, la televizor am vazut ca de fapt in lume se intimpla si alte cazuri socante, de parinti care isi chinuie propriii copii. Ramii insa fara cuvinte cind auzi asemenea stiri. In programele noastre informative auzim cum se constituie comisii peste comisii pentru a se lua o decizie in cazul acestei fetite, daca ea ar trebui sau nu sa faca avort, deoarece Codul Penal interzice avortul in cazul sarcinii trecute de 14 saptamini. Acest lucru se poate face in Anglia, unde legislatia permite avortul pina in a 24-a saptamina. Trecind peste aceste bilbe si taraganari ale autoritatilor noastre, in tot acest timp sarcina fetitei inainteaza si ii poate pune in pericol viata micutei. Ce parere au interlocutorii nostri despre acest caz socant puteti citi in rindurile urmatoare:


Adriana Cepoiu, 19 ani, studenta, com. Jaristea


"Stiu de cazul fetitei care a ramas insarcinata la o virsta atit de frageda in urma unui viol, comis chiar de unchiul ei. Comisiile alcatuite pentru acest caz au avut solutii diferite si contradictorii in acelasi timp. Nu as putea spune exact care dintre variante ar fi cea mai buna in acest caz, dar dupa parerea mea, ea insasi fiind un copil, poate ar fi mai bine sa faca avort. Poate in timp, cu ajutor de specialitate, insa, isi va reveni si va putea trece peste aceasta trauma, daca va avea vointa si putere. Multi isi ofera sprijinul acum, dar este usor de spus ca vei infia tu copilul si mai greu de facut. Imi este greu de inchipuit imaginea unei fetite copil care sa fie insarcinata."


Ana-Maria Buchidau, 18 ani, eleva, com. Jaristea


"Am auzit diverse dezbateri asupra cazului fetitei care a ramas insarcinata in urma unui viol. Dupa parerea mea, eu cred ca tot avortul este varianta cea mai buna pentru aceasta fetita, care este inca un copil. La aceasta virsta ea trebuie sa se joace cu alti copii, nu sa creasca un alt copil, pentru care oricum nu este pregatita."


Ana Avram, 49 ani, pensionar, Tg. Neamt


"Te socheaza o astfel de veste, ca un copil, o fetita a ramas insarcinata la virsta de 10 ani si sapte luni si s-a intimplat si in urma unui viol. A fost de altfel si o brambureala a comisiilor care trebuiau sa ia o decizie cit mai repede, timp in care sarcina inainta si periclita astfel sanatatea fetitei. Ca sa ma pronunt eu in acest caz, ma depaseste totusi. Nu as putea spune care este varianta cea mai buna pentru ea, deoarece este un copil pina la urma, care da nastere unui alt copil. Sint credincioasa, cred in bunul Dumnezeu, dar este o decizie grea. Este prea mica sa aiba un copil si ma gindesc la sanatatea ei, deoarece organismul nu este dispus sa reziste la o sarcina si apoi la nastere."


Elena Ivanciu, 52 ani, pensionar, Focsani


"Parerea mea despre acest caz socant este ca pentru fetita este o trauma ceea ce i se intimpla, iar autoritatile ar trebui sa se gindeasca mai mult la binele ei si mai repede. Ar trebui si ca Biserica noastra sa fie de acord cu avortul, pentru ca ea este totusi un copil. Ea cred ca va ramine cu anumite sechele dupa aceasta experienta nefericita. Fetita nu a dorit in nici un caz acest copil si trebuie gasita o solutie cit mai buna pentru ea. Ea este totusi un copil si nu se cunoaste riscul la care este supusa daca va da nastere acestui prunc. Nu cred ca un copil va putea creste un alt copil. Eu sint de acord ca fetita sa faca avort."


Alina, 33 ani, educatoare, Focsani


"Eu cred ca in acest caz, al fetitei ramasa insarcinata in urma unui viol, trebuie permis avortul. Cred ca este cel mai indicat lucru, deoarece este un copil care face un alt copil. Este tragic ceea ce se intimpla pentru ea si cred ca nu va mai putea fi niciodata copil. Sint convinsa ca nu va putea trece peste asa ceva. Poti sa porti cu tine toata viata aceasta trauma, nu se poate uita usor. Ar trebui sa faca avort, deoarece este la mijloc o alta viata care de fapt va fi chinuita si nu cred ca va avea un viitor prea bun, ca si fetita, de altfel. Preocuparile ei ar trebui sa fie altele, cele ale unui copil care se joaca, nicidecum responsabilitatile unei mame. Nu cred ca o alta solutie ar fi mai buna si chiar ma gindeam daca la aceasta virsta ar putea face fata la o nastere, care oricum va fi cezariana. Este pacat ca provine dintr-un mediu care nu este prea informat, iar la aceasta virsta nu stia ce i se intimpla. De altfel nici parintii nu au crezut ca se poate intimpla asa ceva."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.