Jurnalism cetatenesc

Este bine ca cei trei de la primarie sint din tabere diferite

Ramona Nicolae
28 iun 2008 694 vizualizări
Decebal Bacinschi va fi secondat la Primarie de Alin Trasculescu si Romeo Paul Postelnicu

A fost ales in cele din urma Consiliul Local al Focsaniului, dar si cei doi viceprimari, in persoana lui Alin Trasculescu si Romeo Paul Postelnicu, contracandidatii lui Decebal Bacinschi in lupta pentru acest fotoliu la alegerile locale din acest an. Un singur vot a facut diferenta in alegerea celor doi, asa ca lupta a fost crincena, iar teama unei tradari au existat pina la anuntarea rezultatului. Astfel, Focsaniul va fi condus de reprezentantii celor trei partide, cele mai bine cotate in judet, si nu numai. Ce parere au interlocutorii nostri despre acest subiect puteti citi in rindurile urmatoare:


Mihai Deliu, 62 ani, pensionar, Focsani


"Stiu ca Trasculescu si Postelnicu au fost alesi viceprimari ai Focsaniului. Dupa parerea mea, primarul este baiat bun, dar acestia doi nu. Nu-mi este pe plac ca cei doi au fost alesi in aceste functii in primarie. Afirm acest lucru deoarece am multe motive, dar ma abtin de la comentarii. Asta este parerea mea despre cei care conduc Focsaniul."


Claudia Anghel, 27 ani, dispecer, Focsani


"Nu stiam ca Trasculescu si Postelnicu au fost alesi in functiile de viceprimari ai Focsaniului. Faptul ca primarul si cei doi viceprimari au culori politice diferite conteaza poate mai putin dupa parerea mea. Trebuie sa se inteleaga intre ei, sa ajunga la un consens pentru binele cetatenilor si nu doar al lor. In campania electorala au avut cam aceleasi promisiuni, iar daca vor tine cont de ceea ce au spus atunci si vor sa faca ceva bun pentru cetatenii orasului, atunci se pot intelege, pot lasa orgoliile si lupta politica deoparte. Asta numai daca au de gind sa faca asa ceva. Eu cred ca este bine ca cei trei sint din tabere diferite, deoarece pot controla mai bine multe lucruri din acesta institutie. Daca ma gindesc ca batalia pentru primar a fost strinsa intre Bacinschi si Trasculescu, poate este si corect ca cel de-al doilea sa fie ales viceprimar. Poate asa, peste patru ani vom avea totusi in primar mai tinar, care va tine cont si de tineri. In acest post capata si experienta, care ii va folosi pe viitor."


Alexandru Nedelcu, 62 ani, pensionar, Focsani


"Faptul ca au fost alesi cei doi contracandidati ai actualului primar nu cred ca este prea bine. De fapt, cred ca nu o sa faca nimic in aceasta formula. Daca era ales Trasculescu, pe care l-am si votat, poate era altceva, deoarece din postul de primar avea alta putere de decizie. Dar, cred ca, din postul de viceprimar nu va face echipa cu dl. Oprisan. Afirm acest lucru, pentru ca de fapt el conduce primaria noastra. Dl. Bacinschi, in urma cu opt ani cind a fost ales, a inceput sa faca ceva bun pentru oras, dar s-a pierdut pe drum si nu a mai facut mare lucru. Nu cred ca orasul va avea sanse in aceasta formula la primarie. Daca era PSD de la un capat la altul cred ca lucrurile mai miscau in oras."


Florica Cotea, 60 ani, pensionar, Odobesti


"Alegerea lui Trasculescu si Bacinschi ca viceprimari ai Focsaniului cred ca este o amestecatura, deoarece sint de culori politice diferite. Cu toate ca acest lucru nu ar trebui sa conteze, ci ideile si intelegerea, pentru a face ceva bun in favoarea cetatenilor. Daca lasa partidul si ideile lui deoparte, pot face treaba buna in aceasta formula. Faptul ca au avut in campanie obiective si promisiuni asemanatoare poate fi bine, dar asta se intimpla numai atunci, deoarece in timp ele se uita. Am tot votat primari din "â„¢90 incoace si stiu cit din promisiuni au realizat cei alesi. Sint plecata din acest oras de doi ani, dar m-au dezamagit mereu primarii alesi. Anul acesta eu am votat in Odobesti, pentru un primar pesedist, deoarece pina acum, in Focsani, am ales din alte formatiuni politice. Cit am locuit aici, pe timpul lui Bacinschi, nu pot spune ca am dus-o extraordinar. Dar atita timp cit tarii ii merge rau, nu se poate ca un oras sa o duca bine, indiferent cine este primar."


Mihai Ghibirdic, 71 ani, pensionar, com. Soveja


"Eu cred ca este bine ca la conducerea Primariei din Focsani sint persoane din partide diferite, deoarece sint consultate pareri diferite. Poate fi unul bun dintr-un loc, altul de dincolo, si pot face astfel echipa buna, care sa ia decizii favorabile cetatenilor acestui oras. Daca toata echipa este formata din oameni capabili, pot fi rezultate bune. Pentru tineret ar trebui sa faca mult mai multe, deoarece pentru noi, cei batrini, nu prea pot face mare lucru. Tinarul care a fost ales ca viceprimar poate capata ceva experienta acum, fiind la primarie, iar peste patru ani, daca va mai candida, poate avea sanse sa cistige, mai ales daca se lupta pentru cetateni."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.