Jurnalism cetatenesc

Windows on the world

Ziarul de Vrancea
27 iun 2008 576 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea Windows on the world de Frederic Beigbeder, aparuta la Editura Trei, 2008. Andi Moisescu recomanda in rindurile de mai jos o carte care surprinde ultimele doua ore de viata din primul dintre cele doua Twin Towers. Nu putem decit sa va indemnam la a rasfoi cu interes paginile acesteia.

"Cunoasteti sfirsitul: mor toti"


Pe Beigbeder il citesc pe fuga. Despre Beigbeder scriu pe fuga. Nu-mi dau seama daca e doar o intimplare sau daca scriitura lui dinamica ma indeamna sa masor pagina in sutimi de secunda si nu in semne. Oricum, primul cuvint care-mi vine in minte acum dupa ce am terminat "Windows on the World" (Editura Trei, 2008) este "altceva". Dupa ce l-am surprins pe Octav Parango in toata ipostazele posibile, dupa ce i-am descoperit nevoia de iubire din spatele nebuniei vesnic afisata, m-am bucurat sa vad ca Frederic Beigbeder poate scrie si altfel. Sau mai bine zis despre altceva. Nu stiu daca am ales mediul cel mai potrivit, dar asa a fost sa fie. "Windows on the World" a fost lectura mea de avion, pina la Frankfurt. Pe de-o parte cred c-am facut o alegere buna, pe de alta nu stiu daca as mai repeta experimentul, pentru ca, asa cum probabil banuiti, cartea surprinde ultimele doua ore de viata din primul dintre cele doua Twin Towers, lovite de avioanele deturnate la 11 septembrie 2001. Si acum am in minte primele cuvinte. "Cunoasteti sfirsitul: mor toti." Mi-au ramas intiparite in memorie, pentru ca de la ele incolo, Beigbeder a reusit sa ma rupa din prezent si sa ma joace pe degete intre trecutul real si imaginar, precum un mare regizor care face un film bun, bazat pe fapte si intimplari reale. în cautare de epitete, intre cutremurator si bulversant, intre coplesitor si fara replica, ma bucur sa fi citit o carte, despre care as fi preferat sa stiu ca e doar rodul nebuniei unui talent debarcat la timp din publicitate. Andi Moisescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.