Jurnalism cetatenesc

Trebuie sa credem in sansele pe care le are Romania

Ramona Nicolae
9 iun 2008 622 vizualizări
iubitorii de fotbal si nu numai ei vor urmari astazi meciul nationalei cu echipa Frantei, in cadrul Campionatului European

Simbata a inceput campionatul european de fotbal. Microbistii, si nu numai ei, vor urmari cea mai mare parte a meciurilor si vor avea ce comenta pe terasele din oras. Echipa reprezentativa a Romaniei are meciuri cu echipe puternice, oricare din cele trei adversare ale noastre avind reale sanse la titlul european. Parerile specialistilor sint impartite, cei mai multi dintre ei referindu-se insa la sanse destul de mici ale echipei noastre de a cistiga grupa si a merge in fazele superioare ale competitiei. Ce parere au iubitorii de fotbal despre sansele nationalei de fotbal la acest campionat european, dar si despre meciul de astazi cu Franta puteti citi in rindurile urmatoare:


Fabian Remus Adrian, 19 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Imi place fotbalul, dar nu foarte mult. Voi urmari insa meciurile acestui campionat european, deoarece sint meciuri mari si vor fi frumoase multe dintre ele. Echipa noastra nationala cred ca are sanse 5% sa treaca de grupa din care face parte, deoarece celelalte echipe sint mai puternice decit noi. Speram sa facem totusi ceva. Cit priveste meciul de astazi, nu cred ca se poate sa batem Franta. Poate reusim totusi un rezultat de egalitate sau macar sa luam bataie la diferenta de un gol, doua, trei"¦, dar sint prea multe goluri in acest caz. Oricum, le tinem pumnii."


Mihai Bustuchin, 58 ani, pensionar, Focsani


"Abia astept sa inceapa jocurile echipei noastre nationale la acest campionat european. Sint jocuri meciuri grele ale fotbalistilor nostri, dar trebuie sa credem in sansele pe care ei le au. Celelalte echipe din grupa noastra sint foarte puternice, dar si noi avem sansa noastra. Eu spera sa cistigam astazi meciul cu Franta sau cel putin sa facem un egal. Vor fi meciuri grele, deoarece oricare din celelalte trei adversare ale noastre are sanse reale sa cistige campionatul european."


Razvan Cojocaru, 18 ani, com. Birsesti


"Nu pot spune ca ma pricep prea mult la fotbal, dar imi place si voi urmari campionatul european de fotbal. Cred ca echipa noastra va trece de grupe, dar atit, dupa parerea mea. In meciul de astazi, scorul va fi 2 - 0 pentru noi. Mai departe de grupe nu cred ca va merge, deoarece ramin echipele cele mai puternice."


Ionel Cretu, 15 ani, clasa a IX-a, Popesti


"Nu prea sint pasionat de fotbal, dar un campionat european este frumos si voi urmari ceva din meciurile lui. Echipa noastra nu prea are sanse, deoarece echipele sint foarte puternice, iar grupa noastra este una foarte grea. In meciul de astazi cu nationala Frantei, Romania va lua sigur bataie. Cit priveste celelalte meciuri din grupa, cred ca va reusi cel mult rezultate de egalitate, in nici un caz victorii. Echipele din grupa noastra sint toate foarte puternice."


Simona Mihailescu, 16 ani, clasa a IX-a, Focsani


"Nu prea sint cu fotbalul, dar voi urmari totusi meciurile echipei noastre. Cred ca in aceasta grupa va reusi mai mult rezultate de egalitate sau cel mult o victorie cu 1 - 0. Oricum, rezultatele vor fi de egalitate sau vor pierde, cel mai sigur. O victorie a noastra este imposibila, deoarece celelalte echipe sint mult prea puternice pentru noi. Ma voi uita la meciuri mai ales ca prietenul meu joaca fotbal si atunci voi urmari jocurile impreuna cu el."


Alin Bulgariu, 18 ani, clasa a XI-a, Focsani


"In general nu prea ma uit la fotbal, deoarece imi place mult mai mult voleiul. La meciurile de fotbal ma uit doar din cind in cind, depinde de jocurile care sint. Nu imi dau seama ce sanse avem la acest campionat, mai ales cu aceste echipe din grupa noastra. Probabil ca va cistiga nationala noastra, noi speram si ii vom tine pumnii. Oricum, indiferent cit ma pricep la fotbal, ma voi uita la meciul de astazi cu Franta si le vom face galerie, asa cum putem."


Mihai Popescu, 18 ani, clasa a XII-a, Focsani


"Ma uit citeodata la meciurile de fotbal, depinde cit de interesante sint. Nu-mi dau seama ce sanse are nationala noastra cu echipele din grupa, dar cred ca sint putine sa cistige meciurile. Ma voi uita insa in aceasta seara la meciul cu Franta, chiar daca nu prea stiu fotbal. Le vom tine pumnii jucatorilor nostri si speram sa cistige."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.