Jurnalism cetatenesc

Prin noi, parintii, au si ei sperante in viitor

Ramona Nicolae
31 mai 2008 977 vizualizări
miine, 1 iunie, avem de ales intre a merge la vot, a sarbatori ziua copilului sau a le face pe amindoua cu succes

De Ziua Internationala a Copilului, cetatenii cu drept de vot din toata tara trebuie sa se prezinte la urne pentru a alege primarii, presedintii de Consilii Judetene si consilierii locali. Cei care vor dori sa sarbatoreasca si ziua copilului sau copiilor lor trebuie sa-si faca timp pentru amindoua. Ambele actiuni ar trebui sa primeasca o atentie deosebita, deoarece si viitorul copiilor depinde de votul parintilor. Vor merge vrincenii la vot de 1 iunie? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare am stat de vorba cu citiva dintre ei. Raspunsurile lor le puteti citi in rindurile de mai jos:


Alexandina Zamfir, 63 ani, pensionar, Focsani


"Merg la vot duminica si intotdeauna am facut acest lucru. Mi-am exercitat mereu acest drept. Prin el ne spunem parerea, asa ca nu trebuie sa-l trecem cu vederea. Nici nu ma gindesc sa nu merg sa-mi exprim votul si, la rindul meu, transmit acest lucru copiilor mei. Trebuie si ei sa voteze mereu."


Carmen Nagler, 70 ani, pensionar, Focsani


"Voi merge miine sa votez, de fapt intotdeauna mi-am exercitat acest drept. Trebuie sa mergem fiecare in parte sa ne exprimam parerea prin vot, asa cum credem de cuviinta."


Ileana, 58 ani, pensionar, Focsani


"Voi vota duminica. Fac acest lucru deoarece este un drept al nostru, al cetatenilor. Trebuie sa votam pentru a putea fi cu constiinta impacata ca am votat. Pe urma, daca am nimerit-o bine sau nu, vom vedea, cel putin stim ca am votat. Cum am nimerit eu pina acum, nu stiu exact. Trebuie sa fie unul bun printre toti cei care sint, dar este prea putin unul, din pacate. Nu prea ne-a vrut nimeni binele pina acum. Spun mereu ca au dat pensionarilor, dar ne-au dat de ne-au «nimicit». Ne este rusine sa mai spunem ca sintem pensionari. Chiar daca sint dezamagita de ceea ce a fost si este acum, voi merge sa votez."


Tinca Hirsu, 56 ani, confectioner, Focsani


"Merg sa votez duminica pentru o viata mai buna a copiilor nostri. Din punctul meu de vedere este un drept pe care trebuie sa-l exercitam. Trebuie sa speram la mai bine. In general, cu citeva exceptii cind nu am putut, am mers la vot. Copiii mei ma indruma sa merg sa votez, deoarece au vazut cum traim noi, si atunci, prin intermediul nostru, al parintilor, isi exprima votul. Prin noi, parintii, au si ei sperante in viitor."


Oana Ilea, 23 ani, Focsani


"Nu voi merge sa votez duminica pentru ca nu mai stiu pe cine sa aleg, chiar daca sint candidati multi. Am votat mereu pina acum, dar anul acesta sint in dificultate. Dorim sa fie bine pentru noi si copiii nostri, dar nu stim ce sa mai credem la candidatii nostri. Cred ca am fost dezamagiti prea mult pina acum, iar acum refuzam sa mai votam."


Alina Cocirlea, 24 ani, jud. Galati


"Nu voi merge sa votez duminica, deoarece nu sint din judetul Vrancea, ci din Galati. Am mai votat pina acum, dar nu pentru primar. Deoarece nu apartin de acest judet, nu pot alege primarul in localitatea de unde vin, iar pe de alta parte am si copilul mic si nu ma pot deplasa cu el. Daca as fi avut acte pe Focsani, as fi votat cu siguranta, pentru a schimba ceva. Tineretul trebuie sa mearga la vot."


Florea Dumitru, 59 ani, pensionar, Focsani


"Voi merge sa votez, asa cum am facut la toate alegerile. Ca cetatean am acest drept, dar si o obligatie in acelasi timp. Indiferent cine iese la final, ca sintem sau nu multumiti, trebuie sa ne prezentam la urne. Tineretul trebuie sa invete acest lucru, ca nu prea face nimic, dar vrea multe."


Nicu Florescu, 25 ani, militar, Slobozia Ciorasti


"Nu pot merge sa votez deoarece sint de serviciu, iar cind termin nu am cum sa ajung acasa, eu nefiind din Focsani. Aici stau cu chirie. Daca nu mergeam la serviciu, mergeam sa votez pentru ca este spre binele nostru, al tuturor, dar si al cetatenilor comunei mele. Am votat mereu cu gindul sa ne fie bine si consider ca din acest motiv trebuie sa mergem la vot. De altfel am votat mereu pina la aceasta virsta."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.