Jurnalism cetatenesc

Atîtea începuturi

Ziarul de Vrancea
9 mai 2008 698 vizualizări
In editia de astazi va prezentam romanul Atîtea începuturi , de Jon McGregor, aparut la Editura Leda - Corint, 2008. Paul Cernat recomanda, in rindurile de mai jos, un roman masiv, dar nu greoi. Nu putem decit sa va uram lectura placuta.

"Un roman al maternitatilor esuate"


Romanul "Atitea inceputuri" al scriitorului englez Jon McGregor "" nominalizat pe lista lunga a Man Booker Prize din 2006 "" vede lumina tiparului la Editura Leda "" Corint in traducerea Laviniei Vasile. Masiva, nu si greoaie, cu o formula aparent traditionala in care fluxul dialogurilor se topeste firesc, cartea avanseaza prin capitole scurte, ce compun o intreaga istorie pornind de la viata unui om simplu "" David Carter, custode la Muzeul din Coventry. Luptind pentru a-si salva casnicia, personajul descopera ca a fost un copil adoptat si porneste in cautarea adevaratei sale mame, dar si a propriului trecut, alcatuit adeseori din lucruri simple, aparent banale, dar incarcate de emotie. Incursiunile in copilaria lui David si a sotiei sale Eleanor se deschid catre un adevarat inventar al maternitatilor esuate si al "inceputurilor" de viata. Ceea ce rezulta este un roman al mamelor de o forta si o densitate tulburatoare. Autorul s-a nascut in urma cu 32 de ani in Insulele Bermude, iar in prezent traieste la Nottingham. Prima lui carte, "Daca nimeni nu vorbeste despre lucruri deosebite" (aflata in curs de traducere tot la Leda-Corint) a fost nominalizata la acelasi Booker Prize, iar in 2003 tinarul prozator a cstigat Premiul Somerset Maugham. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.