Jurnalism cetatenesc

Padurile sint pe cale de a-si da duhul

Ziarul de Vrancea
8 mai 2008 735 vizualizări
Pentru ca in prezent aceasta tara este a nimanui, singurii oameni care mai fac ceva sint jurnalistii si de aceea intervenim la dvs. cu urmatoarea problema.

"Padurile acestei tari sint pe cale de a-si da duhul si ceea ce se intimpla in prezent este un masacru socotit de mine ca o «crima impotriva umanitatii si a vietii pe pamint». S-a ajuns sa se distruga chiar si zonele de pe linga sosele si drumuri, ceea ce inseamna ca Directia Silvica a ajuns la limita si sa rada tot cea inseamna padure. In aceasta scrisoare este vorba de Drumul National ce face legatura intre Panciu "" Soveja, unde se exploateaza in zona «Valea Cimpului» si «Ripa Mijii», intre Cimpuri si Soveja. In ambele cazuri, terenul este instabil si se pot produce alunecari de teren ce vor provoca pagube, intreruperea circulatiei si atunci toti vor da vina pe natura si nu pe cei care au provocat cauza. La «Ripa Mijii» deja terenul este in miscare si au taiat si acei putini arbori care cit de cit sustineau solul (e vorba de partea stinga a drumului spre Soveja). In afara de pericolul care evident va avea efecte nu peste mult timp, s-a lasat o priveliste dezolanta care va fi in privirea tuturor trecatorilor pe acest drum. Vrem sa aflam prin intermediul ziarului dumneavoastra parerea celor implicati in acest eveniment dramatic, pentru ca nu au avut cum sa nu vada ce se intimpla in aceste locuri, atit organele locale, cit si cei de la Silvicultura. Sigur vor gasi si explicatii, dar nu si argumente."


Va multumim din tot sufletul


Raspuns: "Acea zona apartine, intr-adevar, Directiei Silvice Focsani. Pe acea suprafata s-a facut o taiere de conservare, adica s-a scos specia carpen, urmind sa se introduca fag si brad, care sint specii mai valoroase. Statiunea respectiva este proprie pentru aceste specii. Reintroducerea de fag si brad se va face pe de o parte prin ajutorarea regenerarii naturale, care are loc in toamna, iar pe de alta parte, daca este cazul, prin plantatii, in primavara. Deocamdata nu au inceput aceste lucrari." Raspunsul este oferit de Titi Olteanu, purtatorul de cuvint al DS Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.