Jurnalism cetatenesc

Dupa ce termini o scoala ai un loc de munca sigur

Ramona Nicolae
10 mar 2008 1984 vizualizări
tinerii care doresc sa imbrace uniforma militara pot concura pe locurile scoase la concurs de catre institutiile militare de invatamint

Tinerii vrinceni care doresc sa imbrace uniforma militara pot concura pe cele 225 de locuri scoase la concurs de catre institutiile militare de invatamint ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Astfel, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti, Facultatea de Drept, invatamint de zi, are 55 de locuri (barbati si femei), iar Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Dragasani are 170 de locuri (barbati si femei). Candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care: sa cunoasca limba romana, sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat, sa aiba virsta de pina la 25 de ani impliniti in anul 2008 sau sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m barbatii si 1,65 m femeile. Pentru multi tineri din ziua de azi, profesia de jandarm sau oricare alta din domeniul militar poate reprezenta un loc de munca dorit. Asta din foarte multe motive, pornind de la dorinta de a purta uniforma si pina la siguranta locului de munca si, nu in ultimul rind, a salariului. Citi dintre elevii vrinceni sint atrasi de aceasta profesie puteti citi in rindurile urmatoare:


Romina Titiriga, 16 ani, eleva, Tulnici


"Este frumos sa lucrezi in Politie, pornind de la uniforma, dar sa nu uitam si salariul pe care il vei avea. Cunosc pe cineva care invata acum la Cimpina si ii place foarte mult acolo. Spune ca eforturile depuse de familie merita sa fie facute pentru a face aceasta profesie mai tirziu. Daca am alege sa lucram in domeniu, poate fi in acelasi timp si un viitor mai bun pentru copiii nostri. Cred ca oricine poate fi tentat la un anumit moment de profesia de politist. Dupa ce termini un liceu militar sau studiile superioare in domeniu, esti sigur ca vei avea un loc de munca. Nu am pe nimeni din familie care sa lucreze in Politie."


Georgiana Luminita Platon, 17 ani, eleva, Obrejita


"Sa lucrezi in Politie cred ca este interesant datorita faptului ca este o profesie frumoasa si curata prin uniforma pe care trebuie sa o porti zi de zi. Ai o tinuta frumoasa, o anumita prestanta si esti respectat de cei din jur. Mie imi place mult uniforma militara. Cunosc pe cineva care lucreaza in Politie deja, el facind scoala la Cimpina, si stiu ca ii place foarte mult ceea ce face acum. Daca termini o scoala militara in Politie ai un loc de munca asigurat. Cred ca este singura profesie in care, dupa ce termini o scoala, ai un loc de munca sigur."


Violeta Vlase, 16 ani, eleva, Timboiesti


"Ma tenteaza o profesie de politist, dar cred ca trebuie indeplinite anumite conditii pentru a fi acceptat. Stiu ca sint anumite probe eliminatorii la examen. Cred ca orice elev de liceu este tentat de o asemenea cariera, datorita uniformei, dar si a salariului. Nimeni din familia mea nu lucreaza ca politist, dar am cunostinte care invata la o scoala militara. Sint incintati de ceea ce fac acolo si de faptul ca dupa ce termina au serviciul asigurat si un salariu bun."


Catalin Bursuc, 16 ani, elev, Focsani


"M-am gindit sa fac o scoala militara si apoi sa lucrez in Politie, dar nu am considerat ca sint destul de pregatit si astfel am renuntat. Parintii au vrut si ei sa fac liceul la Cimpina, dar m-am razgindit. Mai am o posibilitate dupa ce termin liceul si ma gindesc serios la ea si sa nu renunt de aceasta data. As vrea sa lucrez in Politie din mai multe motive. Este o meserie mai mult pentru baieti, te formeaza intr-un anume fel, te ordoneaza, mai ales daca faci si o scoala de profil, si nu in ultimul rind, datorita sigurantei locului de munca si al salariului."


Matei Andreea Mihaela, 15 ani, eleva, Cotesti


"Mi-ar placea sa lucrez in Politie si pot spune ca anul trecut cind am dat capacitatea ma gindisem la acest lucru. Dar m-am razgindit. Poate dupa ce voi termina liceul voi urma cursurile unei scoli din domeniu, dar mai am timp sa ma gindesc, oricum este o optiune pe viitor. Nu as putea sa spun exact ce m-a determinat sa ma gindesc atunci la o asemenea profesie, dar pot sa spun ca si uniforma a reprezintat un motiv, apoi felul in care sint vazuti politistii de oamenii din jur. Este totusi o meserie foarte frumoasa, care te-ar putea atrage din orice punct de vedere. Este de altfel si foarte respectata. Cred ca ar trebui sa ne atraga la aceasta meserie in primul rind ceea ce am face bun pe parcurs."


Marcela Bors, 15 ani, eleva, Mindresti


"Nu m-am gindit niciodata pina acum sa lucrez in Politie, dar nu pentru ca nu mi-ar placea. Poate de aici incolo voi lua in considerare si o asemenea profesie. Fiind in clasa a IX-a acum, mai am timp sa vad ce voi face mai departe. Pot spune ca este o meserie frumoasa, datorita uniformei si faptului ca lumea te priveste intr-un anume fel pe strada. Daca reusesti sa intri la o institutie de invatamint din domeniu, locul de munca pe urma este asigurat, dar altfel este mai greu."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.