Jurnalism cetatenesc

In primul rind ii voi darui flori frumoase

Ramona Nicolae
8 mar 2008 1448 vizualizări
8 Martie - Ziua Internationala a Femeii

Odata cu venirea primaverii, in fiecare an, pe 8 Martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii. Barbatii si copiii incep sa se agite pentru a-si surprinde mamele, sotiile sau prietenele cu felurite cadouri in aceasta zi speciala pentru ele. Micutii au pregatit la gradinite programe speciale dedicate mamelor, sub indrumarea cadrelor didactice, asa ca multe dintre mame au fost sarbatorite inca de ieri. Istoricii spun ca Ziua Mamei isi are originile in festivalul dedicat mamei zeilor, Rhea, tinut in Grecia Antica. Zeita pamintului, Rhea, era sotia lui Cronos, zeul timpului si mama tuturor zeilor si zeitelor din Olimp. Astazi, multe tari din lume isi aniverseaza Ziua Mamei, dar la date calendaristice diferite. Cum s-au gindit citiva pitici de scoala sa sarbatoreasca Ziua de 8 Martie puteti citi in rindurile urmatoare:


Ana Maria Negrusa, 11 ani, clasa a IV-a, Focsani


"De 8 martie, ii voi pregati mamei un cadou special. Probabil voi merge cu tata in oras sa vad ce cumpar, dar nu stiu daca are timp. Asa ca este posibil sa aleg singura cadoul. Nu m-am gindit inca ce sa-i iau, dar la magazin o sa decid ce o sa-i cumpar. Am o idee, dar sa vad ce gasesc. Am banii din pusculita mea, pe care ii string din timp. La scoala am facut poze toti colegii, special pentru aceasta zi, si astazi i-o voi da mamei. Cind eram la gradinita faceam tot poze pentru Ziua Mamei, nu ceva special, adica serbari, cum faceam de Craciun sau Paste."


Andreea Dinita, 11 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Voi merge singura la magazin si ii voi cumpara mamei un cadou de 8 Martie. Am strins banii, ii am in pusculita, asa ca nu trebuie sa-i cer lui tata. Este frumoasa ziua de 8 Martie si imi place sa-i fac mamei o surpriza. La gradinita pregateam ceva mai special de Ziua Mamei, adica un program frumos, impreuna cu doamna educatoare."


Andrei Cherechesu, 11 ani, clasa a IV-a, Focsani


"Nu m-am gindit inca ce sa-i iau mamei, dar am timp sa-i cumpar ceva din oras. Merg singur si aleg ceva, dar in primul rind ii voi darui flori frumoase. Banutii ii am la pusculita inca de la Craciun, de cind am mers cu plugusorul. Am strins o suma mare de bani, am mai cheltuit din ei, dar mai am si pentru Ziua Mamei sa aleg ceva frumos si consistent."


Miruna Neagu, 10 ani, clasa a III-a, Focsani


"Pentru Ziua Mamei la scoala am facut poze cu un mesaj special pe ele, iar pentru acasa, impreuna cu sora mea, vom cumpara ceva frumos. Am strins banii din timp si cred ca ne vom descurca ce anume sa-i luam. Tata o sa-i cumpere separat si cred ca se va descurca. Este o zi speciala pe care trebuie sa o marcam prin ceva frumos. Si la gradinita pregateam ceva pentru 8 Martie, adica serbari, felicitari si alte lucruri frumoase dedicate mamei."


Andreea Florea, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"Eu vreau sa-i pregatesc ceva mamei, dar inca nu stiu ce. Mai am o sora, care este mai mare decit mine si cred ca ea ma va ajuta. Ma gindeam la o mica bijuterie, deoarece acestea ii plac mult. La scoala i-am pregatit o poza frumoasa cu o dedicatie speciala de 8 Martie. Banii din care ii voi lua ceva ii string demult. Nu-mi mai aduc aminte ce anume pregateam la gradinita cu ocazia acestei zile. In acelasi timp ma gindesc si sa-i desenez ceva frumos mamei care sa-i placa."


Florin Adrian Cindea, 10 ani, clasa a III-a, Focsani


"Ii voi pregati ceva mamei mele de 8 Martie, cred ca in primul rind flori. Ma va ajuta si verisoara mea, care este mult mai mare decit mine si se pricepe la cadouri. Banutii i-am strins in pusculita, dar nu neaparat pentru aceasta zi, ci sa am mereu bani pusi deoparte pentru a cumpara cite ceva. La scoala, toti colegii am facut poze speciale pentru Ziua Mamei."


Bianca Maria Dumitrescu, 9 ani, clasa a III-a, Focsani


"De Ziua Mamei inca nu m-am decis ce anume sa cumpar, dar totusi mi-am format o idee. Voi merge cu tata si ma va ajuta el sa aleg ceva frumos. De la gradinita imi aduc aminte ca pregateam serbari dedicate zilei de 8 Martie. Acum la scoala nu mai facem asa ceva, ci doar fotografii pe care le vom darui mamelor noastre in aceasta zi frumoasa."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.