Jurnalism cetatenesc

Voi urmari cit va realiza din ceea ce-si propune primarul

Ramona Nicolae
12 feb 2008 637 vizualizări
focsanenii au primit sau vor primi scrisori din partea primarului Bacinschi, prin care sint motivati sa-si plateasca la timp obligatiile fiscale

Cea mai mare parte a cetatenilor municipiului Focsani au primit prin posta o scrisoare din partea primarului Decebal Bacinschi, insotita si de instiintarea cu privire la plata impozitului pe diverse proprietati. Scrisoarea contine realizarile primariei, dar si proiectele viitoare, de refacere a Pietei Unirii, de modernizare a Pietei Moldovei si de finalizare a programului de locuinte ANL. In finalul scrisorii, cetatenii sint indemnati sa sprijine primaria si sa vina cu sugestii constructive in realizarea obiectivelor. Ce parere au focsanenii despre aceasta scrisoare si daca vor plati impozitele pina in martie, pentru a beneficia de reducere, puteti citi in rindurile urmatoare:


Amalia Vasilescu, 38 ani, pensionar, Focsani


"Am de platit impozitul pe garsoniera unde locuim. Fiind pensionari, cu venituri mici, beneficiem de o anumita reducere si astfel platim mai putin. Am primit prin posta din partea primarului Bacinschi instiintarea de plata a acestuia, dar si o scrisoare prin care ne spune cite ceva despre ceea ce a realizat in municipiu si ceea ce mai vrea sa faca. Stiu ca daca platesti pina la o anumita data beneficiezi de o reducere de 10%, dar anul acesta vom plati in rate, deoarece este suma cam mare si nu ne permitem sa o dam pe toata. Fiecare plateste impozitul cind poate, cind are banii. Eu sint multumita de ceea ce a facut pentru noi primarul Bacinschi. Astazi este destul de greu sa multumesti pe toata lumea si sa faci bine la toti."


Anca Dumitrascu, 49 ani, lucrator comercial, Focsani


"Acum citeva zile am primit scrisoarea primarului impreuna cu hirtia pentru plata impozitului pe apartament. Nu prea am avut rabdare sa citesc scrisoarea si nu prea pot spune ce anume contine. Am vazut ca promite renovarea Pietei Unirii si a Pietei Moldovei, ceea ce este bine, ca se mai schimba si fata acestui oras. Cit priveste plata impozitului, voi merge sa-l platesc cit mai repede pentru a putea beneficia de reducere si astfel scap si de o grija."


Vasile Siomionescu, 69 ani, pensionar, Focsani


"Am primit prin posta instiintarea de plata a impozitului pe apartament, insotita de o scrisoare a primarului orasului. Am citit-o si voi urmari cit va realiza din ceea ce-si propune si spune in scrisoare. Spune ca anul acesta va renova Piata Unirii si ca deja a negociat cu o firma pentru a realiza lucrarile. Pina acum a facut ceva bun pentru oras, sa vedem si de aici incolo. Cit priveste impozitul, eu l-am si platit, astfel ca am beneficiat de reducerea acordata. Vreau sa-l platesc in fiecare an repede, ca asa sint pensionarii, dornici sa scape de datorii, dar si pentru a beneficia de reducere. Dintotdeauna am strins bani, mai punem deoparte daca ne ramine de la o pensie la alta."


Doina Repede, 48 ani, coordonator companie cosmetice, Suraia


"Eu locuiesc in Suraia si platesc impozit pe casa de acolo si pe tot ce am. Nu am primit vreo scrisoare din partea autoritatilor locale cu privire la plata impozitului. Intotdeauna am platit impozitul pina in martie, deoarece avem o societate si vrem sa fim la zi cu taxele si impozitele. Am beneficiat de o reducere, dar ea este simbolica in comparatie cu cit de mari sint taxele."


Gheorghe Simionescu, 59 ani, pensionar, Focsani


"Am primit o scrisoare din partea primarului Bacinschi care contine multe minunatii, cum ca ar fi realizat multe lucruri in oras. Eu nu prea am vazut ce anume a facut bun pentru municipiu, ca strazile sint la fel, mai cirpite ca niciodata, iluminatul este si nu prea in anumite zone, iar cind dai telefon la primarie sa reclami ceva, functionarii paseaza responsabilitatile de la unul la altul sau de la un serviciu la altul. Nu prea vad ce motive am sa platesc impozitul pe apartament cit mai repede, ca nu prea am beneficiat de nimic. Il voi plati in rate, pina la sfirsitul anului."


Maria Patrascu, 67 ani, pensionar, Focsani


"Nu am primit nici o scrisoare acasa legata de impozitul pe apartament. Eu de altfel nu platesc nimic, deoarece beneficiez de reducere. Am insa o nemultumire legata de plata unor taxe in urma faptului ca am avut persoane in chirie. Trebuia sa platesc impozit pe un an de zile, dar ei mi-au luat pe doi. Eu nu am stiut ca trebuie platesc asa ceva, iar ei nu m-au instiintat. Avind nevoie de niste acte, am descoperit intimplator ca am de platit impozit pe faptul ca am avut in chirie. Astfel, am de platit o suma foarte mare. Revenind la impozitul pe casa, ii multumesc primarului Bacinschi ca nu platesc nimic. M-am interesat si anul acesta in legatura cu impozitul pe apartament si nu am nimic de plata."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.