Jurnalism cetatenesc

Nu am avut pina acum probleme cu chitantele pe care le-am primit

Ramona Nicolae
31 ian 2008 709 vizualizări
primaria Tataranu a recuperat 5.502 lei de la o functionara care a inselat mai multi batrini din doua sate

Mai multi batrini din satele Martinesti si Vijiitoarea, comuna Tataranu, s-au trezit datori la Primarie, desi aveau achitate taxele la zi. Chiar daca primisera chitante pe sumele platite, in evidentele primariei figurau cu sume mult mai mici. Potrivit consilierilor PD-L, care sustin ca au descoperit aceasta situatie anul trecut, chitantele au fost intocmite de incasatoarea primariei, care si-a insusit astfel banii. Localnici in virsta, cu probleme de vedere sau in imposibilitate de a se deplasa au fost inselati de functionara respectiva. Prejudiciul, in valoare de 5.502 lei, a fost recuperat, iar incasatoarea si-a dat demisia din primarie. Ce parere au vrincenii despre aceasta inselatorie si daca au fost ei vreodata intr-o asemenea situatie puteti citi in rindurile urmatoare:


Stan Marin, 71 ani, pensionar, sat Botirlau


"Eu nu mai platesc nici un impozit acum, deoarece locuiesc intr-o zona defavorizata, inundabila si am fost scutiti de taxe. Am avut casa in Vadu Rosca, dar acum locuiesc in Botirlau, intr-o casa construita de ANL. Sintem feriti de ape aici, dar in continuare ramii cu spaima ca poti fi inundat oricind. Pina acum doi - trei ani, plateam taxe si impozite la primarie, dar nu am fost niciodata inselati. Functionarii primariei au fost mereu corecti si seriosi cu noi."


Aurel Buca, 75 ani, pensionar, com. Racoasa


"Platesc diferite impozite la stat, la noi la primarie. Pentru casa si pentru pamint dau bani si ma grabesc sa ii dau repede pentru a beneficia de reducere. Nu am fost niciodata pacaliti de casierul de la primarie sau de altcineva de acolo in legatura cu banii pe care i-am dat. Nu am auzit pina acum de sateni care sa fi fost inselati in vreun fel. Nu mi se par a fi mari impozitele, dar incercam sa le platim repede."


Ileana Buca, 68 ani, pensionar, com. Racoasa


"Am casa si teren la tara pentru care platesc diferite impozite. Vrem sa le platim in prima parte a anului pentru a putea beneficia de reducere. Cei de la primaria noastra au fost mereu corecti in aceasta privinta si nu avut nici un fel de probleme cu chitantele si banii pe care i-am dat. Eu sint nemultumita insa ca am patru hectare de padure si nu pot beneficia de ea, dimpotriva, cumpar lemne pentru casa, care sint foarte scumpe."


Ion Bucur, 72 ani, pensionar, sat Bordeasca


"Platesc impozit pe casa, pe locul de casa, pe terenul agricol si pe o vaca pe care o am. Parerea mea este ca, la pretul cerealelor care este acum, impozitele sint cam mari. Am auzit cite ceva despre o inselatorie a unor sateni din doua sate ale comunei Tataranu, dar nu stiu prea multe si nici daca asa este. Eu sint din alt sat al comunei, dar nu am avut pina acum probleme cu chitantele pe care le-am primit. Avem o alta casiera si este corecta."


Stefan Serban, 75 ani, pensionar, Milcovul


"Platesc diferite taxe si impozite la primaria din comuna, pentru doua hectare de pamint, pentru casa si curtea pe care o am. Suma este de 160 de lei daca o platesc repede, pina in martie, pentru ca am reducere pina la aceasta data. Am si un cal, dar nu mi-a venit pina acum ceva de plata pentru el. Nu am intimpinat probleme niciodata cu privire la aceste plati efectuate si nici cu chitantele primite. Nici nu am auzit pina acum de diverse inselatorii cu privire la aceste plati."


Lenuta Vrabie, 46 ani, pensionar, Milcovul


"Eu m-am mutat de curind la tara si nu am platit pina acum nici un impozit. Am auzit in schimb ca unii cetateni din doua sate ale comunei Tataranu au fost inselati de casierita din primarie. Parerea mea este ca functionarii din primaria noastra sint oameni corecti si ne reprezinta bine. Am incredere in ceea ce fac ei pentru noi. Locuitorii comunei noastre fiind mai tineri, fata de cei din cele doua sate, nici nu ar avea cum sa fie inselati, deoarece ei sint atenti la tot ce este in jurul lor. Pe cind cei inselati din Tataranu erau chiar batrini, unii nevazatori sau nu se puteau deplasa la primarie si din acest motiv respectiva casierita a profitat de problemele lor si i-a pacalit."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.