Jurnalism cetatenesc

Vizita delegatiei italiene poate fi privita ca o impacare

Ramona Nicolae
25 ian 2008 762 vizualizări
Focsaniul a imbracat pentru prima data in acest an haine de sarbatoare, cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Manifestarile ocazionate de 24 ianuarie au fost programate sa inceapa la ora 16.00, dar Piata a fost un furnicar toata ziua, inca de dimineata. Focsanenii nu au ratat sa treaca macar prin centrul orasului sa vada ce se intimpla pe scena amplasata sub bolta de beculete. In prima parte a zilei, cei aflati acolo sau trecatorii au putut vedea cum s-au pozat autoritatile locale focsanene si cele italiene, din Tivoli. Apoi, cei mai norocosi s-au putut prinde in Hora Unirii alaturi de presedintele Basescu si alti politicieni prezenti. Cum privesc focsanenii vizita delegatiei italiene si cum li s-au parut manifestarile organizate cu acesta ocazie puteti citi in rindurile urmatoare:


Valeria Gherman, 68 ani, pensionar, Focsani


"Nu stiam ca a venit si o delegatie din Italia la aceste manifestari prilejuite de 24 ianuarie. Nu am fost de dimineata in Piata, asa ca nu am vazut tot ceea ce a fost acolo. Mi se pare frumos si inedit o astfel de prezenta la noi in oras. Italienii trebuie sa ne cunoasca si in alt fel, nu numai sub aspect negativ. Eu am doua fete care lucreaza in Italia si nu este bine sa se comporte italienii cu romanii intr-un mod atit de urit. Aceasta vizita a delegatiei italiene poate semana si poate fi privita si ca o impacare intre noi si ei."


Viorica Nedelcu, pensionar, Focsani


"Am auzit la televizor ca va fi prezenta si o delegatie din Tivoli, Italia, la noi in Focsani, dar nu i-am vazut. Este frumos ca au venit, dar pe mine ma nemulteste ca nu au reparat de 17 ani aceasta Piata a Unirii, dar si alte strazi din oras. Cind voi vedea ca fac ceva frumos in oras atunci voi fi mai multumita. Am auzit numai de promisiuni in ultimii ani. Parcul de aici nici nu se poate numi asa, pentru ca nu arata asa cum ar trebui. Am fost in Piata Unirii, dar sint suparata pe Primarie ca nu face nimic pentru noi, pentru a schimba ceva in bine. Mi-a parut bine ca am iesit din casa, pentru ca a fost o zi superba."


Constantina Corciu, pensionar, Focsani


"Am fost in Piata Unirii si chiar nu stiam ca a fost si o delegatie din Italia la aceasta manifestare. Este bine ca au fost invitati, deoarece sint multi romani in Italia care muncesc cinstit si trebuie cunoscuta si tara noastra asa cum este. Nu am pe nimeni din familie care sa munceasca in Italia, dar imi pare foarte rau de ceea ce s-a intimplat acolo in ultimul timp. Ma gindesc in acelasi timp ca aceasta vizita poate fi de bun augur, deoarece poate fi o impacare cu italienii. Poate se vor rezolva neintelegerile dintre noi si italieni. Ii mai asteptam si altadata, cu alte ocazii."


Alexandra Bogoi, 57 ani, pensionar, Focsani


"Am fost in Piata Unirii si am stat sa vad ceea ce s-a pregatit cu ocazia zilei de 24 ianuarie. Faptul ca au fost si italienii la noi cu aceasta ocazie a fost interesant. Era normal sa vina si ei la noi acum, atita timp cit au fost si ai nostri la ei in decembrie. Este bine ca dupa atitea evenimente urite delegatiile oficiale s-au intilnit de doua ori, si asa poate se vor mai linisti lucrurile."


Mihaela Paraschiv, 58 ani, pensionar, Focsani


"A fost o zi superba ieri si era pacat sa nu iesim in oras, mai ales ca aveam ce vedea in Piata Unirii. Stiam ca va veni presedintele Traian Basescu, alti politieni, dar si o delegatie din Italia. Fiind infratite orasele Tivoli si Focsani era normal sa fie prezenti si ei aici. Este un lucru frumos si bun ca ne-am intilnit si la ei si aici. Din cite am auzit, sint foarte multi romani la Tivoli si era normal sa ne infratim intre noi, orasele."


Luminita Pavel, 48 ani, casier, Focsani


"Am stat putin timp in Piata Unirii, deoarece trebuia sa ajung la serviciu. Mi-a placut atmosfera, dar pacat ca ce era mai important, adica sosirea presedintelui, nu am vazut-o. Am vazut delegatia din Tivoli in Piata, chiar daca nu stiam ca va veni, si m-a bucurat prezenta lor aici. Stiam ca si o parte din autoritatile locale focsanene au fost in decembrie in Italia si era normal sa fie si ei invitati la noi, cu prilejul acestei zile. Poate fi privita aceasta infratire ca o impacare si ca o incercare de a rezolva problemele."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.