Jurnalism cetatenesc

Nu numai copiii trebuie sa fie preocupati de mediu, ci si adultii

Ramona Nicolae
23 ian 2008 922 vizualizări
Scolile "Duiliu Zamfirescu" Focsani si Andreiasu au derulat o actiune pe tema constientizarii pericolului poluarii

In ultimii ani, dar si odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, auzim tot mai mult de protectia mediului inconjurator. Astfel, scolile "Duiliu Zamfirescu" Focsani si Andreiasu au desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute un proiect ecologic pe tema constientizarii pericolului poluarii in zona de munte a judetului nostru. Copiii au concurat prin desene si o serie de intrebari pe tema poluarii si combaterii ei. La acest proiect a colaborat si Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea. Proiectul a debutat cu stringerea de deseuri, apoi cu desene ale elevilor si va continua cu sadirea de pomi pe diverse dealuri erodate. Opiniile citorva elevi ai scolii "Duiliu Zamfirescu" cu privire la acest proiect si la mediul inconjurator, in general, puteti citi in rindurile urmatoare:


Simona Boldeanu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Stiu despre proiectul ecologic dintre scoala noastra si cea din Andreiasu si chiar am facut desene in acest sens. Citiva colegi au fost chiar la Andreiasu si au participat la proiect si prin desene. Ei au invatat si incercat sa afle cit mai multe informatii despre mediu si sa imparta ceea ce stiu cu elevii de la Andreiasu. Inca din clasa intii am avut disciplina cunoasterea mediului, iar acum avem educatie tehnologica. Aceste materii sint interesante, deoarece ne invata cum sa protejam mediul si sa-l mentinem curat. Ar fi interesant ca mai tirziu, peste ani, si noi sa-i invatam pe viitorii elevii ce inseamna mediul. Cu ceva timp in urma a trebuit sa facem pentru scoala diverse obiecte din lucruri reciclabile."


Viorica Vlad, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu am stiut de acest proiect ecologic al scolii noastre si a celei din Andreiasu. Avem in orar educatia tehnologica si pot spune ca este intersanta aceasta disciplina. Aflam cit mai multe despre mediu si tot ce ne inconjoara. Poate fi interesant si pe viitor sa-ti alegi o meserie in domeniu."


Narcisa Gegea, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu am auzit de vreun proiect ecologic al scolii noastre, dar cred ca a fost interesant pentru cei care au participat. Insa am colegi care au participat la olimpiada de educatie tehnologica si stiu ca sint interesati de mediu si le place ceea ce invata."


Laura Popescu, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Stiu de proiectul la care a participat scoala noastra impreuna cu cea din Andreiasu, dar eu nu am participat. Nu am talent la desen si din acest motiv nu am participat. Acum avem la scoala disciplina educatie tehnologica si mi se pare interesanta, deoarece aflam multe despre mediul inconjurator. Citiva colegi de clasa au participat la olimpiada si au obtinut chiar rezultate bune. Cine este pasionat si ii place aceasta materie, cred ca se poate gindi pe viitor ca poate profesa in acest domeniu."


Cristina Catalina Pavel, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"In cadrul acestui proiect, doamna profesoara de tehnologie a fost la Andreiasu si va mai merge si pe viitor. Eu nu am participat la acest proiect, dar impreuna cu doamna profesoara am fost in luna decembrie la citiva copii orfani si le-am dus diverse lucruri. Nu sint atit de buna la desen si din acest motiv nu am participat la proiect. Anul trecut, elevii de serviciu pe scoala chiar faceau curat prin curtea scolii. Unii oameni sint nepoliticosi si arunca diverse lucruri in jur, ceea ce nu ar trebui sa se intimple."


Diana Alexandra Purcareata, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"La acest proiect ecologic, pe tema salvarii pamintului, au putut participa elevi din clasele V- VIII. Eu nu am participat pentru ca nu am talent la desen. Studiem despre mediu la scoala si este interesant pentru ca aflam lucruri noi despre ceea ce ne inconjoara. Nu numai copiii ar trebui sa fie preocupati de mediul inconjurator, ci si oamenii mai in virsta. Sint multe obiecte aruncate pe jos, dar nu le stringe nimeni."


Gina Andreea Chiojmag, 13 ani, clasa a VII-a, Focsani


"Nu am auzit de proiectul ecologic al scolii noastre. Invatam despre mediu la scoala si este interesant ceea ce aflam la fiecare ora. Trebuie sa avem grija de tot ceea ce ne inconjoara si sa pastram curat mediul. Cred ca trebuie sa se implice mult mai mult si persoanele trecute de o anumita virsta in protejarea mediului inconjurator."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.