Jurnalism cetatenesc

Mi-as dori sa cunosc judetul nostru mai bine

Ramona Nicolae
19 ian 2008 711 vizualizări
elevii vrinceni sint mai preocupati de scoala si calculator, decit de plimbarile in natura

Judetul nostru este o zona cu potential turistic destul de mare. Cascada Putnei, Pastravaria, Cheile Tisitei si manastirea Putnei sint locuri intrate parca in hibernare in acest moment, cu toate ca, indiferent de anotimp, turistii ar avea ce sa admire in aceste locuri. Dupa o saptamina de munca, dupa ce elevii au avut un orar aglomerat la scoala si cu foarte multe teme pentru acasa, este necesara o relaxare la sfirsit de saptamina, in aer liber si in peisajul deosebit pe care-l ofera muntele iarna. Acum la moda sint insa iesirile in strainatat, despre care se spune ca sint si mai avantajoase financiar decit cele din tara noastra. Cum isi petrec elevii vrinceni sfirsitul de saptamina, ce aleg ei sa faca in timpul liber, puteti citi in rindurile urmatoare:


Liviu Budeanu, 12 ani, clasa a V-a, Focsani


"Simbata si duminica, daca stau acasa, ma joc la calculator, iar daca nu, merg cu parintii la bunici. Pina acum am fost la Lepsa, intr-o excursie organizata de scoala. A fost frumos si as vrea sa mai merg acolo. Impreuna cu parintii, citeodata, la sfirsit de saptamina mai plecam prin alte localitati pe care le vizitam. In vacanta de vara sint plecat mai mult din oras, si am fost chiar in Italia. De obicei, la sfirsit de saptamina, mi-ar place sa am mai mult timp liber, sa ma recreez si sa ma joc cu prietenii."


Marius Cojocaru, 11 ani, clasa a V-a, Focsani


"La sfirsit de saptamina ies la plimbare cu parintii. Nu prea avem timp sa mergem la munte, doar prin imprejurimile orasului. Parintii sint ocupati in aceste zile iar eu am lectii de facut pentru ziua de luni. Asa ca stau mai mult pe acasa si pe la calculator. Am fost la Lepsa intr-o excursie organizata de scoala si mi-a placut mult. Mi-as dori sa cunosc judetul nostru mai bine, pentru ca are locuri frumoase. Trebuie inainte de toate sa-mi fac temele pentru acasa si apoi ies la plimbare."


Ciubotaru Beatrice, 9 ani, clasa a II-a, Focsani


"La sfirsit de saptamina cint la vioara si ma joc, dar am si teme de facut. Stau mai mult pe acasa, acum ca este si frig afara. Astept primavara si mai ales vara sa plec in vacanta. Acum m-am saturat de frig si vreau sa se mai incalzeasca. A fost frumos de sarbatori, cind a venit mos Craciun, dar acum nu imi mai place iarna. Vara voi pleca la munte si mare."


Gabriela Popa, 9 ani, clasa a II-a, Focsani


"Simbata si duminica imi fac temele pentru scoala, apoi cint la vioara si ma joc. Saptamina trecuta am fost la munte, dar nu-mi mai aduc aminte unde, oricum la noi in judet. Am fost mai demult la Cascada Putnei si mi-a placut, dar nu mai vreau sa merg pentru ca mi-a fost frica un pic."


Mihaela Tolea, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"Weekendul acesta este mai deosebit, deoarece ieri a fost ziua mea de nastere, asa ca azi voi sta cu parintii si-mi vor serba ziua. De obicei aveam invitati prieteni, dar anul acesta am dorit sa stau cu parintii mei. Simbata si duminica, cind mai am ocazia, mai merg la munte, la Lepsa si Cascada Putnei de multe ori. Multi merg in strainatate, ca este mai la moda. Dar in primul rind, in weekend, invat pentru ca sint in clasa a VIII-a si avem mult de studiat."


Anca Elena Ladaru, 14 ani, clasa a VIII-a, Jaristea


"Nu am un program special in weekend. Mai ales anul acesta stau mai mult acasa, pentru ca am mult de invatat fiind in clasa a VIII-a. Pina acum am fost la Lepsa, la cascada Putnei si imi place zona, dar ar putea fi si mai frumoasa. Prioritar pentru mine este invatatul, anul acesta, si apoi petrecerea timpului liber cu prietenii sau alte activitati. Gasesc citeodata timp pentru calculator si mai vorbesc cu prietenii. Daca vrei timp liber poti sa ai, dar depinde de fiecare elev in parte."


Veronica Stan, 14 ani, clasa a VIII-a, Focsani


"In weekend de obicei stau acasa, mai ales pe timp de iarna, cind este frig. Plec mai rar cu parintii pe undeva, pentru ca anul acesta am admiterea in liceu. In primul rind trebuie sa-mi fac temele pentru luni, sau chiar pentru alte zile din saptamina, pentru ca invatind dupa-amiaza, seara cind vin de la scoala nu mai am timp de lectii. In anii din urma am fost la munte, la Lepsa si cascada Putnei, dar atit in judetul nostru."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.