Jurnalism cetatenesc

Ochi de pisica

Ziarul de Vrancea
12 ian 2008 612 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Ochi de pisica", de Margaret Atwood, aparut la Editura Leda, Grupul Editorial Corint, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Bedros Horasangian. Lectura placuta!

"Ochii mintii si miresmele memoriei"


Intr-o traducere fluenta si nuantata apartinind distinsului profesor si talmacitorului cu vechi stagii, universitarul clujean Virgil Stanciu, si cu o prefata simandicoasa si erudita semnata de mai junele Florin Irimia, o mare prozatoare contemporana incepe sa se impuna si in nazurosul spatiu editorial romanesc. Este vorba de scriitoarea canadianca de notorietate internationala Margaret Atwood. Un masivoi roman "Cat\'s Eye", mai pe romaneste "Ochi de pisica" (Editura Leda, 2007) se adauga altui solid roman, si la propriu si la figurat, al autoarei, "Asasinul orb", publicat de aceeasi editura ce incearca s-o impuna cititorilor romani care nu sint si anglisti. Premiul "Booker" (ca si altele"¦) deja nu mai spune mare lucru pentru ca pe piata exista extrem de putine carti nepremiate! Industria cartii intretine aceste stampile ale prestigiului, care, in acest caz are toate indreptatirile. Un roman despre viata unei femei - specialitatea autoarei, intre noi fie vorba - unde prezentul existential este bintuit de fantasmele trecutului si ale propriei memorii. Restul evenimentelor-patanii le putem adauga si noi, cu ce stim de prin ziare, de pe la televizor, si ce nu indraznim sa povestim nimanui. Sint acele ore reci ale noptii cind confesiunea devine poveste, si povestile mare literatura. Ca si in cazul acestei minunate prozatoare numita Margaret Atwood. Daca vi se strica televizorul in aceste zile de iarna, nu va necajiti: aveti o carte buna de citit. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.