Jurnalism cetatenesc

Trebuie sa putem sa ne deplasam in siguranta pe strada

Ramona Nicolae
9 ian 2008 737 vizualizări
deszapezirea in Focsani lasa mult de dorit, iar pietonii sint destul de nemultumiti de strazile care nu sint curatate asa cum ar trebui

Iarna are farmecul ei. Copiii sint cei mai bucurosi cind ninge pentru ca au nenumarate bucurii. Au unde merge cu sania, pot face batai cu zapada, se pot da pe gheata aproape oriunde... Nu au nevoie neaparat de un patinoar, pentru ca pot improviza imediat un ghetus. Mai rau este pentru persoanele in virsta, si nu numai. Toti se grabesc dimineata sa ajunga la serviciu, sa-si duca copiii la gradinita, dar avind in vedere ghetusul care este pe trotuare, inca din ultimele zile ale anului trecut, nu prea te poti grabi, deoarece risti anumite neplaceri cauzate de cazaturi. Ninsoarea de acum doua zile a mai scos agentii economici in strada pentru a curata zapada, dar ghetusul a ramas la locul lui. Cum comenteaza focsanenii conditiile de circulat prin oras si ce parere au ei despre curatarea trotuarelor de zapada puteti citi in rindurile urmatoare:


Maria Iepure, 44 ani, muncitor, sat Faraoane, com. Virtescoiu


"In ultima perioada am mers destul de bine prin oras, avind in vedere gerul care a fost si ninsoarea de acum doua zile. Eu fiind de la tara, fac naveta si nu merg prea mult prin oras. La tara este zapada mai mare si astfel sint obisnuita cu dificultatile date de ea. Luni, cind a nins puternic, a fost un pic mai greu, ne-am deplasat mai dificil prin oras. Sint curatate trotuarele, cel putin pe unde merg eu, dar nu stiu in restul orasului."


Neculai Moraru, 62 ani, maistru, Focsani


"Am mers destul de bine prin oras in ultimele zile. A fost acceptabil, dar se putea si mai bine. Aceasta este parerea mea, la anii pe care ii am. Altii poate nu sint multumiti si vor mai mult nisip pe strada. Fiecare dintre noi percepe acest anotimp in functie de virsta."


Sanda Chiriac, 49 ani, contabil, Focsani


"De multe zile merg foarte greu prin oras. A fost si este in continuare ghetus, chiar si dupa ce a nins luni mult. Mie imi place iarna, are farmecul ei, dar trebuie sa putem sa ne deplasam in siguranta pe strada. Trebuiau mult mai bine curatate trotuarele, mai ales ca sint si batrini care ies din casa pentru diverse treburi. Era cit pe ce sa cad si nu-mi convine nici macar sa ma gindesc la ce s-ar putea intimpla. Mereu asteptam sa curete agentii economici, iar ei nu prea fac asa ceva si noi ne chinuim cu mersul pe strazi. Vor primi amenzi si atit."


Costica Coman, 89 ani, pensionar, Focsani


"Strazile trebuiau mult mai bine curatate de zapada si ghetusul care a fost si este in continuare. Mergem si in aceste conditii, dar ceva mai greu. Nu am uitat ca au fost si ierni mai grele, cind ne urcam cu sania pe casa si ne dadeam pe derdelus de acolo, de sus. Atit de multa zapada era cu multi ani in urma. Sintem obisnuiti cu ierni grele si nu ma mira aceste conditii de mers pe strada de acum. Ar trebui sa se curete mult mai bine, pentru pietoni in special, cum am vazut in alte orase alte tarii ca se procedeaza. Batrinii sint obisnuiti cu ierni si conditii grele de mers. Pe sosele insa, zapada se curata si de la masini, intr-un fel sau altul."


Roxana Sandu, 16 ani, eleva Colegiul "Mihail Kogalniceanu", Focsani


"Luni, cind a nins puternic, am facut o «plecaciune» in fata Liceului de Arte, doar pe jumatate, noroc ca m-am oprit la un moment dat. Pe zapada mergi mai bine decit pe ghetus, dar ai nevoie si de un pic de echilibru. Dupa aceasta ninsoare puternica trebuiau curatate bine trotuarele, nu cum le-am vazut eu. Putine portiuni de pe trotuare sint curatate. Se poate da cu nisip daca nu vrei sa iei o lopata si sa spargi gheata sau sa o dai la o parte. Este mult mai la indemina sa arunci cu nisip pe jos."


Mihaela Janina Tudor, 15 ani, eleva Grupul Scolar de Transporturi Auto, Focsani


"In aceasta perioada, cind este ghetus peste tot, s-a circulat mai greu. Nu am cazut din fericire pina acum, dar este destul de greu de mers. Asta, mai ales pentru persoanele mai in virsta, care pot aluneca usor. Pe strada aproape ca nu s-a deszapezit deloc, ceea ce este foarte urit pentru ca nu au facut ceea ce trebuia. Asta este iarna, dar trebuie sa fie curatate mai bine trotuarele pentru a fi in siguranta toti. Risti sa nu mai ajungi la scoala, la serviciu sau unde doresti. Cazaturile nu sint prea placute si pot avea consecinte nedorite."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.